B. Kromhout - Fout Geboren

Schrijver:
Titel: Fout Geboren
ISBN: 9789025417093
Uitgever: Contact
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 19,25
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'Als jij fascistisch bent opgevoed, zul je wel altijd een fascist blijven.' Dat kreeg Mia in de jaren tachtig te horen van een collega. Hij wist dat Mia's vader tijdens de Tweede Wereldoorlog lid was geweest van de nsb.
Mia schaamde zich voor haar afkomst. 'Ik ben altijd bang geweest om naar mensen toe te stappen, uit angst voor afwijzing,' zegt ze.
'De jaarlijkse dodenherdenking op de Dam vond ik ook vreselijk. Hoe vaak heb ik niet huilend voor de tv gezeten, denkend: ik wil er zo graag bij zijn, maar ik mag niet?'


Kinderen van 'foute' ouders hebben vaak levenslang last van de keuze die hun vader en moeder ooit maakten. In dit boek wordt, aan de hand van een enquête onder meer dan tweehonderd lotgenoten, hun geschiedenis verteld. Een twintigtal persoonlijke verhalen wordt afgezet tegen de historische achtergrond.

Bas Kromhout vertelt zo een verhaal dat lang is verzwegen, van het moment dat de 'fout geboren' kleuters en tieners worden meegezogen in het drama van de oorlog, tot het moment dat ze als volwassenen te kampen krijgen met schuldgevoelens en stigmatisering.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

B. Kromhout - Fout Geboren