Steenhuis, P. / BREUKEL, Koos - "De Onstuimige Spelbreker" / Ja

Schrijver:
Titel: "De Onstuimige Spelbreker" / Jan Wolkers gefotografeerd door Koos Breukel Texel 3 9 2007
ISBN: 9789086901562
Taal: Nederlands
Uitgever: Veenman Publishers
Bijzonderheden: 2007, paperback
Prijs: € 19,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Hemelende Wolkers

Portretkunst is laagdrempelig. Ze biedt direct een esthetische ervaring. Ook zonder context kan zij voor herkenning zorgen. Toch kan achtergrondinformatie verdieping geven. ‘Ik kocht ooit een portret van Jan Wolkers, gefotografeerd door Koos Breukel’, vertelt Pels Rijcken. ‘Wolkers kijkt daarop omhoog, waaruit voor mij contact met het hogere spreekt. In die foto geeft de fotograaf goed weer dat het einde van Wolkers leven nadert. Hij is al aan het hemelen.’


Portretfotograaf

Koos Breukel (1962) opereert aan de top van de Nederlandse portretfotografie. In zijn carrière fotografeerde hij uiteenlopende personen. Van studenten, schrijvers, zeilers en zijn zoon tot kunstenaars, transgenders, politici en leden van het Koninklijk Huis. Ook werkt Breukel regelmatig mee aan humane projecten. Zijn focus is het maken van eerlijke, rauwe portretten van mensen.
Werkzijze

Hij legt zijn onderwerp vaak vast tegen een donkere, effen achtergrond, met een eenvoudige belichting en veel aandacht voor het verhaal dat de huid en ogen van de geportretteerde vertellen. De portretten tonen zijn nieuwsgierigheid naar de mens.
Eerste fotocamera

In 1978, op zestienjarige leeftijd, kreeg Breukel zijn eerste fotocamera van zijn moeder. In het begin fotografeerde hij vooral landschappen. Van 1982 tot 1986 studeerde hij aan de School voor Fotografie en Fotonica in Den Haag.

Na zijn studie ging hij werken als freelance fotograaf in Amsterdam en specialiseerde zich in portretfotografie. Zijn foto’s verschenen regelmatig in tijdschriften, waaronder Quote en Oor. Sinds 1999 werkt hij bijna volledig autonoom; Breukel maakt momenteel series in opdracht van musea en galeries.
Carrière

Van 1992 tot 2003 was Koos Breukel docent fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. In september 2007 maakte hij in opdracht van Maandblad M (van NRC Handelsblad) een serie foto’s van de schrijver-kunstenaar Jan Wolkers. De foto’s tonen een broze Wolkers; een maand later overleed hij. Ook maakte Koos Breukel de eerste staatsiefoto van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, gepubliceerd in april 2013.
Geboorte, leven en dood

Geboorte, leven, ziekte en dood zijn belangrijke thema’s in de portretten van Koos Breukel. Zo maakte hij een aantal series foto’s van ernstig zieke vrienden, tot vlak voor hun dood: van schrijver Michael Matthews die in 1996 overleed (aan hem werd het boek Hyde gewijd) en van bevriend fotograaf Eric Hamelink, overleden in 1998. Voor de publicatie Hyde ontving Breukel in 1996 de prijs De Best Verzorgde Boeken.
Verder lezen

Mika Ela uit Haren

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Steenhuis, P. / BREUKEL, Koos - "De Onstuimige Spelbreker" / Jan Wolkers gefotografeerd door Koos Breukel Texel 3 9 2007

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Mika Ela

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Mika Ela
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Mika Ela een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Mika Ela vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Mika Ela kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.