Gabriel Garcia Marquez - Honderd jaar eenzaamheid

Schrijver:
Titel: Honderd jaar eenzaamheid
ISBN: 9789029070928
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 11,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Honderd jaar eenzaamheid, geschreven door Gabriel Garcia Marquez, is een epische roman die zich afspeelt in het fictieve dorp Macondo. Het boek vertelt het verhaal van de Buendía-familie over een periode van honderd jaar, waarin ze geconfronteerd worden met liefde, oorlog, politiek en de onvermijdelijke eenzaamheid die het leven met zich meebrengt.

Het verhaal begint met de stichting van Macondo door José Arcadio Buendía en Úrsula Iguarán, een paar dat gedoemd is om eenzaamheid te ervaren. Ze hebben een zoon, Aureliano Buendía, die een belangrijke rol zal spelen in de toekomst van de familie. Het boek volgt vervolgens de levens van verschillende generaties Buendía's, waarbij elk personage zijn eigen unieke verhaal en worstelingen heeft.

Het dorp Macondo wordt geconfronteerd met verschillende uitdagingen, zoals oorlogen, politieke onrust en natuurrampen. De Buendía-familie wordt geplaagd door incest, waardoor ze geïsoleerd raken van de rest van de wereld en hun eigen ondergang tegemoet gaan. Ondanks hun pogingen om te ontsnappen aan hun eenzaamheid, blijven ze gevangen in een vicieuze cirkel van tragische gebeurtenissen.

Marquez gebruikt magisch realisme als een belangrijk element in het boek. Hij vermengt de realiteit met fantastische elementen, waardoor het verhaal een dromerige en surrealistische sfeer krijgt. Dit stelt hem in staat om diepere thema's aan te snijden, zoals de menselijke natuur, de cyclus van het leven en de onvermijdelijkheid van het lot.

Honderd jaar eenzaamheid is een meesterwerk van de Latijns-Amerikaanse literatuur en wordt beschouwd als een van de belangrijkste romans van de 20e eeuw. Marquez' schrijfstijl is poëtisch en beeldend, waardoor de lezer volledig wordt ondergedompeld in de wereld van Macondo. Zijn personages zijn complex en levendig, met elk hun eigen verlangens, angsten en geheimen.

Het boek behandelt ook bredere thema's, zoals de geschiedenis van Latijns-Amerika, de invloed van het kolonialisme en de impact van politieke en sociale veranderingen op het dagelijks leven. Marquez weeft deze thema's op een meesterlijke manier in het verhaal, waardoor het boek zowel een persoonlijk als een universeel karakter krijgt.

Honderd jaar eenzaamheid is een boek dat de lezer uitdaagt en intrigeert. Het is een complex en gelaagd verhaal dat verschillende interpretaties mogelijk maakt. Het is een tijdloos werk dat de menselijke ervaring onderzoekt en ons eraan herinnert dat eenzaamheid een onvermijdelijk onderdeel is van het leven.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gabriel Garcia Marquez - Honderd jaar eenzaamheid