Vries - Edda

Schrijver:
Titel: Edda
ISBN: 9789020248784
Uitgever: Ankhhermes, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk, specifieke informatie: zonder stofomslag
Prijs: € 22,25
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Edda werd omstreeks het eind van de dertiende eeuw geschreven. Zij bevat liederen die tussen de 10e en 13e eeuw in Noorwegen en IJsland ontstaan zijn, en voorgedragen werden aan de vorstenhoven en op de burchten en boerderijen van Germaanse edellieden en vrije boeren. Deze liederen geven ons een beeld van het leven en de denkwijze van onze voorouders, met name in de periode van de Volksverhuizing en in de Wikingtijd.

Dr. Jan de Vries heeft de liederen zoveel mogelijk weergegeven in de oude trant. Hij handhaaft de typisch Germaanse versvorm, de korte strofe en de alliteratie, waardoor het mogelijk wordt een helder en boeiend beeld van de literatuur van die tijd te verkrijgen. Levenswijsheid en inzicht in menselijk handelen wordt afgewisseld met verhalen van oude mythen over goden, met raadselachtige strofen over runenwijsheid. Spot en satire ontbreken evenmin.

De overzichtelijke inleiding in de Germaanse denkwereld en de vele voetnoten bij ieder lied, geven de noodzakelijke achtergrond waardoor het verleden weer levend wordt.

Deze heruitgave biedt een unieke toegang tot de Goden en Heldenliederen van die tijd. Ze is onontbeerlijk voor iedereen die in zijn studie of anderszins te maken heeft met taal, geschiedenis, kunst of religie van de oude Germanen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vries - Edda