H. Hren - Srebrenica

Schrijver:
Titel: Srebrenica
ISBN: 9789055152247
Uitgever: Gennep, Uitgeverij Van
Bijzonderheden: Goed - Vouw blz 73 hoek boven.
Prijs: € 3,00
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
In 'Srebrenica. Het verhaal van de overlevenden' zijn voor het eerst de lotgevallen opgetekend van 91 mannen en vrouwen die de val van Srebrenica overleefden. Bosnische Serviërs veroverden in juli 1995 onder leiding van Ratko Mladic de enclave waar tienduizenden Bosnische vluchtelingen uit de wijde omtrek een veilig heenkomen hadden gezocht. De Nederlandse VN-troepen hielpen mannen te scheiden van vrouwen, kinderen en bejaarden. Al snel bleek echter dat zich hier een gruwelijke genocide voltrok. De overlevenden waren getuige van misdaden, martelingen en moorden die de Bosnische Serviërs voor westerse waarnemers en journalisten verborgen hielden.

De persoonlijke getuigenissen zijn verzameld door Hatidza Hren en uitgegeven door de Vereniging van Burgers 'Vrouwen van Srebrenica' in Tuzla, 'opdat wat er in Srebrenica is gebeurd niet zal worden vergeten'. De Nederlandse editie kwam tot stand in samenwerking met de Werkgroep Nederland-Srebrenica.

'Het minste dat wij kunnen doen, is de feiten onder ogen te zien,' aldus rabbijn A. Soetendorp in zijn inleiding op deze schokkende verklaringen.
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.