Aad Wagenaar - Bokito!

Schrijver:
Titel: Bokito!
ISBN: 9789077895047
Uitgever: Just Publishers
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 31,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Zilverrug Bokito loert op zijn verbouwde en extra beveiligde gorilla-eiland in Diergaarde Blijdorp op een nieuwe ontsnapping. De apenoppassers zijn daarom extra alert. Er mogen absoluut geen boomstammen op het gorilla-eiland liggen. Een normale gorilla zou niet op het idee komen om zo'n boomstam overeind te zetten tegen de muur van zijn verblijf, maar Bokito wel.
De Zoetermeerse vrouw die vorig jaar 18 mei het slachtoffer werd van de uitbraak van de gorilla, ondergaat half mei in het Erasmus MC in Rotterdam haar tiende operatie. Ze heeft dan nog minstens twee chirurgische ingrepen tegoed.

Deze en andere feiten staan in het boek 'Bokito! – het complete verhaal' dat deze week bij Just Publishers verschijnt. Schrijver Aad Wagenaar reconstrueert daarin minutieus de gebeurtenissen van vrijdag 18 mei 2007 in Diergaarde Blijdorp. Hij schetst hoe het tot de fatale uitbraak van Bokito heeft kunnen komen, welke rol zijn slachtoffer daar mogelijk bij gespeeld heeft en hoe vreselijk Yvonne de Horde door Bokito werd verwond.
Voorts wordt de hype beschreven en verklaard die bij pers en publiek ontstond na de uitzonderlijke gebeurtenis in de Rotterdamse dierentuin en komen mensaapdeskundigen aan het woord, die het gedrag van de gorilla proberen te verklaren

Aad Wagenaar, tot dusver bekend door enkele boeken over aspecten van de Tweede Wereldoorlog, is de eerste journalist die door Yvonne de Horde en haar man Gerrit in vertrouwen is genomen en enkele dagen met hen mocht praten.

Zij vertelden hem – 'eenmalig en daarna nooit meer' – alle details van hun belevenissen van 18 mei 2007 en de lange maanden daarna. Die periode was grotendeels gevuld met herhaalde ziekenhuisopnames van Yvonne voor plastische en reconstructieve chirurgie. Tegelijk moest het echtpaar De Horde lijdelijk tal van onterechte beschuldigingen ondergaan over de zogenaamde 'eigen schuld' aan Bokito's aanval op Yvonne.
Aad Wagenaar voerde niet alleen met het echtpaar De Horde zijn exclusieve gesprekken, maar kreeg ook van de directie van Diergaarde Blijdorp toestemming om vrijuit met alle medewerkers te spreken, die bij het pandemonium van 18 mei 2007 betrokken zijn geweest.
Zijn reconstructie levert onverwachte inkijkjes op in de organisatie van de dierentuin en de manier waarop men er is voorbereid op de ernstigste calamiteit, te weten 'uitbraak gevaarlijk dier'.
Het als een thriller geschreven boek wordt afgesloten met een lang hoofdstuk waarin wordt geschetst hoe Yvonne er momenteel aan toe is. Zij spreekt zich dan voor het eerst ook uit over alle verwijten die in haar richting zijn gemaakt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Aad Wagenaar - Bokito!