Marijn Scheeres - Zaterdagochtend / Saturday Morning in Amsterd

Schrijver:
Titel: Zaterdagochtend / Saturday Morning in Amsterdam
ISBN: 9789082483369
Uitgever: Het Parool
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 57,04
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het Zaterdagochtend in Amsterdam boek is een bundeling van de pareltjes uit de langlopende fotorubriek gemaakt voor het Parool.Het boek telt 172 pagina's. Rechts staan de 68 foto's en links de teksten in het Nederlands en Engels behorend bij de personen op de foto. Het boek is onderverdeeld in 5 hoofdstukken ingeluid met 5 essays:
- Ontbijt door Hiske Versprille
- In beweging door Jan Mulder
- Ochtendrituelen door Hans Aarsman
- Klein geluk door Hans Rooseboom
Beschrijving en voorwoord Ronald Ockhuysen/hoofdredacteur Het Parool:
Vrij zijn. Los van verplichtingen en afspraken. Dat gevoel is, met al die volle agenda's, bijzonder geworden. Even weg van de schema's en de vergaderingen. Weg ook van formaliteiten en beleefdheden.
Marijn Scheeres fotografeert al sinds 2007 gezinnen, stellen en solisten op de zaterdagochtend in hun huis. Vaak aan het ontbijt, of bezig met omkleden om naar een sportwedstrijd of een clubje te gaan. In de weer, maar voor de lol. Bruisend van de goede zin.
'Zaterdagochtend' was de eerste fotorubriek die dit gevoel vastlegde. Ondanks vele navolgingen is Scheeres nooit overtroffen. Omdat zij over een uniek talent beschikt: ze fotografeert vooral het ongrijpbare en onzichtbare -
de energie die in de lucht hangt. Niet de geportretteerden zijn de hoofdrolspeler, maar de levenslust en het verlangen die door de huizen razen.
Scheeres brengt een saluut aan de homo ludens*. In haar foto's worden defaitisme en ander gesomber opzij gezet om de kracht van het individu te vieren. Bij haar is de mens geen object dat wordt gemanipuleerd door de politiek of de reclame, maar een moeder die haar kind knuffelt, een puberzoon die staat te dansen, een vader in de weer met yoghurt en muesli of een slaperige vrouw die haar geliefde nog even tegen zich aandrukt.
Het mooiste is dat Scheeres haar publiek niets opdringt. Ze maakt ons deelgenoot van een moment waarop het leven aan onze voeten ligt. Bij het zien van haar zaterdagochtenden worden zorgen relatief. La dolce vita blijkt het leven van alledag te zijn. Want dat is wat deze foto's ons leren: het leven is bedoeld om ervan te genieten, en niet alleen om te doorstaan.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marijn Scheeres - Zaterdagochtend / Saturday Morning in Amsterdam