Victor Hugo - Les misérables

Schrijver:
Titel: Les misérables
ISBN: 9789002207402
Uitgever: Wpg Uitgevers Belgie Nv
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 14,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Victor Hugo schreef zijn monumentale epos in de vorm van een kroniek die iets meer dan een kwart eeuw Franse geschiedenis omvat. De roman was Hugo's felle aanklacht tegen de onmenselijke leefomstandigheden in het Frankrijk van die tijd, het eerste kwart van de negentiende eeuw.

Het aangrijpende verhaal van jean Valjean begint met een gebeurtenis die hem zijn hele leven zal blijven achtervolgen: hij steelt een brood om zijn neefjes van de hongerdood te redden. Dit op zich onbeduidende incident komt hem echter op een zware gevangenisstraf te staan: hij wordt veroordeeld tot negentien jaar dwangarbeid... Als hij na al die ellendige jaren vrijgelaten wordt, wil niemand meer iets met hem te maken hebben. Desondanks weet Valjean zich aan zijn verleden te ontworstelen en ontwikkelt hij zich tot een gerespecteerd burger. Zijn criminele verleden blijft hem echter achtervolgen in de persoon van zijn aartsrivaal inspecteur javert, die verbeten op hem blijft jagen vanwege zijn al dan niet vermeende misstappen. Hierdoor kunnen Valjean en zijn aangenomen dochter Cosette geen rust vinden en bewegen zij zich als paria's door de maatschappij die zich kenmerkt door onrust, oproer en sociale misstanden.

Deze in 1862 geschreven sociale roman heeft aanwijsbaar bijgedragen tot een verzachting van de onmenselijke Franse strafwetgeving.

Les Misérables is verfilmd: Hugo's episch opgezette verhaal van liefde, eer en obsessie zal ongetwijfeld opnieuw een miljoenenpubliek weten te boeien. De hoofdrollen worden vervuld door Liam Neeson (Schindlers List, Michael Collins) en Uma Thurman (Dangerous Liaisons, Pulp Fiction).
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Victor Hugo - Les misérables