Ǧalāl al-Dīn Rūmī, A.J. Arberry - 100 Verhalen Uit De Mas

Schrijver:
Titel: 100 Verhalen Uit De Masnavi Van Roemi
ISBN: 9789076771076
Uitgever: Panta Rhei
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 34,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Masnavi van Djelal oed-din Roemi (1207 -1273) is een indrukwekkend gedicht van 25.000 tweeregelige rijmende verzen. Het wordt algemeen beschouwd als een van de grootste meesterwerken van de religieuze literatuur uit de hele wereld. Roemi leefde in Perzië in de dertiende eeuw, en geldt als een van de grootste mystieke dichters aller tijden. Hij stichtte de nog steeds bestaande Mevlevi-orde, ook wel de 'dansende derwisjen' genoemd. Zijn mausoleum in Konya is een belangrijk pelgrimsoord voor moslims en soefi's uit de hele wereld. De complete Masnavi bevat twee soorten teksten: theoretische en filosofische verhandelingen over het mystieke leven en de leer van het soefisme enerzijds, en anderzijds een daarin verweven collectie verhalen en fabels die bedoeld zijn om de thema's toe te lichten. In totaal bevat de Masnavi zo'n 200 van deze verhalen. Deze bundel bevat een selectie van 100 van de meest bekende en toegankelijke verhalen, zoals die door Arberry voor het eerst in 1961 werden vertaald en uitgegeven.

A.J. Arberry studeerde aanvankelijk bij R.A. Nicholson die als eerste de complete Masnavi in het Engels vertaalde. Hij volgde hem op als professor in de Arabische literatuur in Cambridge, en publiceerde talrijke studies over de Arabische en islamitische literatuur.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ǧalāl al-Dīn Rūmī, A.J. Arberry - 100 Verhalen Uit De Masnavi Van Roemi