Ludo van Halem, Paul Hutchinson - De keramiek van Erik Andriess

Schrijver:
Titel: De keramiek van Erik Andriesse
ISBN: 9789462261105
Uitgever: Lecturis
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 7,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De jonggestorven Erik Andriesse (1957-1993) is bekend geworden door zijn schilderijen en tekeningen van bloemen, schedels en dierenskeletten. Als wonderkind al baarde hij opzien met zijn eerste galerietentoonstelling op vijftienjarige leeftijd. Onder andere geïnspireerd door graffiti en de Duitse jonge wilden van de jaren tachtig, werd zijn manier van schilderen en tekenen explosief van karakter.

Minder bekend is dat hij keramiek is gaan maken in het Europees Keramisch Werkcentrum in Den Bosch, in naar wat later zijn laatste levensjaar bleek te zijn. Deze schalen en vazen van vaak flinke proporties zijn qua thematiek en kleurgebruik nauw verwant aan zijn tekeningen en schilderijen. Het merendeel ervan werd nooit eerder getoond en is nog steeds in bezit van de stichting die zijn nalatenschap beheert. Voor het eerst verschijnt er nu een boek over dit onbekende werk van Andriesse. Een belangrijke aanvulling op de bestaande - uitverkochte - publicaties.

Ludo van Halem is conservator 20ste-eeuwse kunst van het Rijksmuseum, Amsterdam. John Hutchinson, kunsthistoricus en oriëntalist, woont en werkt in Ierland. Jos Poodt is oud-conservator van Museum Het Kruithuis. Elly Stegeman is conservator van het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ludo van Halem, Paul Hutchinson - De keramiek van Erik Andriesse