N.v.t., John Irving - Bidden wij voor Owen Meany - John Irving

Schrijver:
Titel: Bidden wij voor Owen Meany - John Irving
ISBN: 9789060746875
Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,35
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Bidden wij voor Owen Meany is een roman geschreven door John Irving. Het verhaal speelt zich af in de jaren 1950 en 1960 en volgt de levens van twee jongens, John Wheelwright en Owen Meany, die opgroeien in de stad Gravesend, New Hampshire.

Het boek begint met een dramatische gebeurtenis: tijdens een honkbalwedstrijd slaat Owen per ongeluk een bal die het leven van John's moeder neemt. Deze gebeurtenis heeft een diepgaande invloed op zowel John als Owen en vormt de basis voor de rest van het verhaal.

Owen Meany is een opmerkelijk personage. Hij is klein van gestalte, heeft een schrille stem en gelooft dat hij een speciale missie heeft in het leven. Hij is ervan overtuigd dat hij door God is uitverkoren en dat hij een belangrijke rol zal spelen in de wereldgeschiedenis. Owen is intelligent, eigenzinnig en heeft een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Hij is ook een fervent gelovige en heeft een diepe spirituele verbinding met het geloof.

Terwijl John en Owen opgroeien, worden ze geconfronteerd met verschillende uitdagingen en dilemma's. Ze worden geconfronteerd met religieuze conflicten, politieke onrust en persoonlijke tragedies. Owen's overtuigingen en daden hebben vaak onverwachte en soms tragische gevolgen, maar hij blijft vasthouden aan zijn geloof en zijn missie.

Het boek behandelt thema's als geloof, vriendschap, lotsbestemming en de zoektocht naar betekenis in het leven. Het onderzoekt ook de complexiteit van menselijke relaties en de impact die individuen kunnen hebben op elkaars leven.

John Irving staat bekend om zijn meeslepende verhalen en levendige personages, en Bidden wij voor Owen Meany is geen uitzondering. Het boek is geschreven in de kenmerkende stijl van Irving, met humor, scherpzinnigheid en een vleugje magisch realisme. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van John, die terugkijkt op zijn jeugd en de invloed van Owen op zijn leven.

Bidden wij voor Owen Meany is een ontroerend en meeslepend boek dat de lezer aan het denken zet over grote levensvragen. Het is een verhaal over vriendschap, geloof en de kracht van het individu om een verschil te maken. Het boek heeft lovende kritieken ontvangen en wordt beschouwd als een van de beste werken van John Irving.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

N.v.t., John Irving - Bidden wij voor Owen Meany - John Irving