Theissen, Gerd (prof.dr.) - IK MOEST VAN PILATUS ACHYTER JEZUS

Schrijver:
Titel: IK MOEST VAN PILATUS ACHYTER JEZUS AAN. Verslag van een speurtocht. Oorspr. titel: "Der Schatten des Galiläers. Historische Jesusforschung in erzählender Form". Vert.: Ton van der Worp
ISBN: 9789025943554
Uitgever: Ten Have Baarn z.j. (= 1988)
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Pg's. 260. Conditie: (als) nieuw
Prijs: € 7,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Iets uit de inhoud an dit boek.
' 'Wie is toch die Jezus van Nazareth, over wie zoveel te doen is? Is hij een dromer, een dichter?
Een onheilsprofeet? Of een filosoof, zoals er tegenwoordig zoveel rondlopen? Of is hij een rebel, een onrust-
stoker, een oproerkraaier, een terrorist? Kan ik hem z'n gang laten gaan, of is hij staatsgevaarlijk zodat ik hem moet laten oppakken? Zoek dat eens voor me uit'. Zo ongeveer luidt de opdracht van Pilatus aan een gearre-steerde joodse jongeman, Andreas, als voorwaarde voor diens vrijlating.
Andreas gaat op zoek, reist rond, in het spoor van Jezus, spreekt met mensen die Jezus hebben gezien en gehoord en doet daarvan verslag aan Pilatus. Op zijn speurtocht verneemt hij wat Jezus heeft gezegd, gedaan en aangericht. Daaruit reconstrueert hij het beeld van Jezus - want Jezus zelf ontmoet hij. niet.
Ziedaar het raam van dit fascinerende boek.
Het ongebruikelijke genre - modern wetenschappelijk historisch onderzoek verwerkt in een ik-verhaal - biedt Theissen de gelegenheid om op een manier, die voor iedereen leesbaar is, de tijd an Jezus te beschrijven:
diens tijdgenoten - Essenen, ZelotenRomeinen, Farizeeën, Sadduceeën, partizanen - en de religieuze stromingen van die tijd, de politieke situatie, de economische en sociale omstandigheden.
In een uitvoerig notenapparaat verantwoordt hij zijn bronnen, zodat de lezer kan onderscheiden tussen feit en fictie.
Toen deengelse editie verscheen (één van de vele vertalingen die er van het boek verschenen of nog zullen verschijnen), schreef de nieuwtestamenticus James D.G. Dunn:
'Ik kreeg grote moeite om het boek, waarin ik, alvorens het licht uit te doen, wat was gaan lezen, neer te leggen: gaandeweg begon het verhaal me te obsederen. Ik zou graag willen dat het werd gebruikt als basis voor een tv-script'.
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Theissen, Gerd (prof.dr.) - IK MOEST VAN PILATUS ACHYTER JEZUS AAN. Verslag van een speurtocht. Oorspr. titel: "Der Schatten des Galiläers. Historische Jesusforschung in erzählender Form".  Vert.: Ton van der Worp Theissen, Gerd (prof.dr.) - IK MOEST VAN PILATUS ACHYTER JEZUS AAN. Verslag van een speurtocht. Oorspr. titel: "Der Schatten des Galiläers. Historische Jesusforschung in erzählender Form".  Vert.: Ton van der Worp Theissen, Gerd (prof.dr.) - IK MOEST VAN PILATUS ACHYTER JEZUS AAN. Verslag van een speurtocht. Oorspr. titel: "Der Schatten des Galiläers. Historische Jesusforschung in erzählender Form".  Vert.: Ton van der Worp Theissen, Gerd (prof.dr.) - IK MOEST VAN PILATUS ACHYTER JEZUS AAN. Verslag van een speurtocht. Oorspr. titel: "Der Schatten des Galiläers. Historische Jesusforschung in erzählender Form".  Vert.: Ton van der Worp Theissen, Gerd (prof.dr.) - IK MOEST VAN PILATUS ACHYTER JEZUS AAN. Verslag van een speurtocht. Oorspr. titel: "Der Schatten des Galiläers. Historische Jesusforschung in erzählender Form".  Vert.: Ton van der Worp

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.