Thomas Merton - In gesprek met de Stilte

Schrijver:
Titel: In gesprek met de Stilte
ISBN: 9789080688353
Uitgever: Have, Ten
Bijzonderheden: Als nieuw - Hardcover gaaf exemplaar
Prijs: € 14,99
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Een van de grootste spirituele godzoekers aan het woord
Indrukwekkend
In gesprek met de Stilte. Gebeden
Thomas Merton
‘Heer, mijn God,
Ik weet niet waar ik heen ga.
Ik ken de weg niet die voor me ligt.’
Met deze regels begint Mertons beroemdste gebed. Eerlijk toegegeven onwetendheid en hoopvolle onzekerheid kleurden zijn monastieke leven en gebed. Soms viel hij ten prooi aan wanhoop, een besef van tekortschieten en twijfel. Soms was hij vol innerlijke rust, overgave en godsvertrouwen. Zevenentwintig jaar lang bleef hij in zijn trappistenklooster in het Amerikaanse Getshemani: een stabiele thuisbasis voor een zwerversziel, een wijkplaats na een turbulent leven ‘in de wereld’. Van daaruit mengde hij zich in de politieke, theologische en sociale stormen van zijn tijd.
In gesprek met de Stilte is een indrukwekkende bundel gebedsteksten en dagboekfragmenten die laat binnenkijken in het geloofsleven van deze fijnbesnaarde man. Alles in hem was gericht op het leren liefhebben, op het verlangen naar God. Opnieuw en opnieuw.
De teksten krijgen nog meer kracht door de eenvoudige tekeningen van de hand van Merton zelf. Ze zijn een echo van zijn godsverlangen, zijn verlangen ook om een beter mens te worden.
Thomas Merton (1915-1968) wordt beschouwd als een van de grootste spirituele godszoekers van de vorige eeuw.
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.