Marion Bloem, Marion Bloem - Geen gewoon Indisch meisje

Schrijver:
Titel: Geen gewoon Indisch meisje
ISBN: 9789067660136
Uitgever: Uitgeverij Rainbow Bv
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 4,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Geen gewoon Indisch meisje' is een autobiografische roman geschreven door Marion Bloem. Het verhaal vertelt het leven van de hoofdpersoon, Marion, die opgroeit in Nederland als kind van Indische ouders.

Marion groeit op in een tijd waarin het hebben van een Indische achtergrond niet altijd gemakkelijk is. Ze voelt zich anders dan haar Nederlandse klasgenoten en worstelt met haar identiteit. Haar ouders proberen haar te beschermen tegen de vooroordelen en discriminatie die ze zelf hebben ervaren, maar Marion voelt zich vaak een buitenstaander.

Het boek beschrijft de verschillende aspecten van Marion's leven. Ze vertelt over haar jeugd, waarin ze op zoek gaat naar haar eigen identiteit en worstelt met haar gevoelens van anders-zijn. Ze beschrijft ook de relatie met haar ouders, die beiden een traumatische oorlogservaring hebben gehad in Nederlands-Indië.

Daarnaast gaat het boek ook dieper in op de geschiedenis van Nederlands-Indië en de gevolgen van de koloniale tijd. Marion onderzoekt haar familiegeschiedenis en probeert te begrijpen hoe haar ouders zijn gevormd door hun ervaringen. Ze beschrijft de verhalen die haar ouders haar vertellen en de impact die deze verhalen hebben op haar eigen leven.

'Geen gewoon Indisch meisje' is een ontroerend en persoonlijk verhaal over identiteit, afkomst en de zoektocht naar jezelf. Marion Bloem weet op een indringende manier de complexiteit van het Indische leven te beschrijven en laat de lezer nadenken over thema's als racisme, discriminatie en de erfenis van het koloniale verleden.

Het boek is geschreven in een vlotte en toegankelijke stijl, waardoor het gemakkelijk leest. Marion Bloem weet met haar levendige beschrijvingen en eerlijke reflecties de lezer mee te nemen in haar persoonlijke reis. Het boek biedt een uniek perspectief op de Indische cultuur en de impact van het koloniale verleden op de generaties die volgden.

'Geen gewoon Indisch meisje' is een belangrijk boek dat niet alleen een persoonlijk verhaal vertelt, maar ook een bredere maatschappelijke boodschap over identiteit en acceptatie overbrengt. Het is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Nederlands-Indië en de impact daarvan op de hedendaagse samenleving.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marion Bloem, Marion Bloem - Geen gewoon Indisch meisje