Carp, E.A.D.E. - Collectie van zeven publicaties door en over E

Schrijver:
Titel: Collectie van zeven publicaties door en over E.A.D.E. Carp
Taal: Nederlands
Uitgever: div.
Bijzonderheden: Handgeschreven brief en meerdere gesigneerde uitgaven. Verschillend in uitvoering en kwaliteit, zie foto's
Prijs: € 85,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Deze eenmalige collectie van zeven publicaties door en over E.A.D.E. Carp bestaat uit een handgeschreven brief op briefpapier van de Psychiatrische Kliniek te Oegstgeest, overdrukken – enkelen gesigneerd door Carp of collega’s - van diverse wetenschappelijke artikelen over onder meer depressietoestanden bij kinderen en nieuwe perspectieven in de behandeling van schizofrenie. Ook twee uitgeversfolders over boeken van Carp.
Elk stuk biedt een uniek inzicht in de geschiedenis en evolutie van de Nederlandse psychiatrie. Verrijk uw bibliotheek met deze zeldzame vondsten.Voor verzamelaars, historici en iedereen met een passie voor de psychiatrie. € 85,00

Carp, E.A.D.E. Handgeschreven brief aan 'Z.G. Collega Janssens' (22 regels)
1936 , Leiden, 1 ed., 1 pp., , Goed exemplaar, Op briefpapier van de Psychiatrische Kliniek te Oegstgeest, gedateerd 3-8-1936. Aan de orde komen onder meer Carps vakantie in Spa, zijn waardering voor een voordracht van Janssens die kennelijk in druk gaat verschijnen en de problemen die coll. Kuipers ondervindt: "Ons vak is wijd en heeft oneindig veel perspecteven."

Carp, E.A.D.E. Twee uitgeversfolders inzake boeken van Carp
, , 1 ed., 2 pp., ,
 Folder van Scheltema & Holkema NV. Amsterdam over de herdruk van de reeks De Neurosen ; De Psychopathieën en de Psychosen op exogenen grondslag en geestelijke defecttoestanden. 'De eerste complete psychiatrie" noemde Prof. Rümke deze boeken. Ook aanbevelingen door Prof dr. K.H. Bouman, en Dr. D. Wiersma.
 Folder van De Tijdstroom over het zojuist verschenen boek van Carp: 'Psychocatharsis', en Carps bijdragen aan de Psychotherapeutische serie uit de Leidse Psychiatrische Universiteitskliniek

Carp, E.A.D.E. Het dwangneurotische karakter
1928 , Leiden, 1 ed., 9 pp., Overdruk, Goed exemplaar, iets vergeeld, Uit de psychiatrische cliniek van Prof. Jelgersma te Leiden. Overdruk uit het Nederl. Tijdschriftvoor geneeskunde twee-en zeventigste Jaargang 1928 Eerste Helft, No. 5.

Carp, E.A.D.E. Depressietoestanden bij kinderen in de prae-puberteit (individualiseerings-depressie)
1940 , N.V. Ruys' Zutphen, 1 ed., 403-409 pp., Overdruk, Goed exemplaar,
Overdruk van afl. 11 en 12 van het Nederlandsch Tijdschrift voor Psychologie'Jaargang VII 1940. In de rechterbovenhoek Handtekening Dr. Briët. Enkele potloodstreepjes in de tekst.

Carp, E.A.D.E. Inleiding tot de psychologie van het spel
1938 , Synthese, ed., 159-172 pp., Overdruk, Goed exemplaar, Overdruk uit Synthese 'Maandblad voor het geestesleven van onzen tijd'. Op de voorkant in potlood 'Dr. Briét. In hetzelfde potloodschrift enige onderstrepingen en aantekeningen.

Carp, E.A.D.E. In Memoriam Prof. Dr. G. Jelgersma Met een plaat
1942 , Ned. Tijdschrift voor Geneeskunde, 1 ed., 3 pp., Overdruk, Vergeeld,
Overdruk Ned. Tijdschrift voor Geneeskunde Jaargang 86 No. 35 Zaterdag 29 Augustus 1942. Met een afbeelding van een schilderij van Gerbrandus Jelgersma. Op de rechter bovenhoek door Carp geschreven: Dr. Plokker vds. (= Van de schrijver)

Carp, E.A.D.E. Nieuwe perspectieven in de behandeling van lijders aan schizophrene geestesstoornissen (Clinische les)
1937 , Leiden, 1 ed., 5 pp., Overdruk, Goed exemplaar, Ut Ned. Tijdschrift voor geneeskunde jaargang 81 nr. 26 Zaterdag 26 juni 1937. Op de voorkant naamstempel van vm. eigenaar.
Verder lezen

Lilith uit Den Bosch

zakelijk

Logo Lilith

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Carp, E.A.D.E. - Collectie van zeven publicaties door en over E.A.D.E. Carp Carp, E.A.D.E. - Collectie van zeven publicaties door en over E.A.D.E. Carp Carp, E.A.D.E. - Collectie van zeven publicaties door en over E.A.D.E. Carp

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lilith

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lilith
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Antiquariaat Lilith
    Kamer van Koophandel nummer: 16071126
    NL001306822B22
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lilith een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lilith vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lilith kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.