Alphons van der Burg - Een nieuw licht op acupunctuur, homeopat

Schrijver:
Titel: Een nieuw licht op acupunctuur, homeopathie en bachremedies
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: Als nieuwe paperback, 389 pp. Afmetingen 17 cm breed, 24 cm lang, 2 cm dik, met veel afbeeldingen en schema's.
Prijs: € 76,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Ruim veertig jaar geleden begon ik mij te verdiepen in natuurgeneeswijze en een k eine twintig jaar geleden ben ik wat van mijn bescheiden weten gaan overdragen aan artsen en fysiotherapeuten. Acupunctuur nam daarbij een centrale plaats in.

Ook voor leken publiceerde ik het één en ander. In de loop der jaren heb ik kennis gemaakt met ongeveer alles wat de natuurgeneeswijze te bieden heeft, doch ik ben mij ook voortdurend blijven interesseren voor de reguliere geneeskunde. Steeds meer ging mijn belangstelling zich richten op acupunctuur en homeopathie.

Van alles werd onderzocht en uitgeprobeerd, gebruikelijke en ongebruikelijke

wegen werden bewandeld. Hierbij werden nieuwe mogelijkheden ontdekt en daarover gaat dit boek.

Het woord acupunctuur komt van acus dat is naald en punctura dat is prik. Het gaat om een therapievorm waarbij met naalden wordt geprikt. Acupunctuur zou een vrucht zijn van het Taoïstische denken, dat duizenden jaren geleden ìn China werd geboren.

Toch valt er in Taoïstische boeken te lezen dat de echte Taoïst niet prikt, maar geneest met de hand. Dat lijkt ook wel heel wat aantrekkelijker dan prikken, het is ook praktischer omdat je je handen altijd beschikbaar hebt en je naalden niet altijd.



Zaterdag 9 november 1991 om één uur 's morgens deed ik een ontdekking. Het bleek mij mogelijk om met een eenvoudige stimulering met de vingertoppen een ernstige pijnklacht en bewegingsstoornis te behandelen, met een honderd procentig en naar later bleek blijvend resultaat.

Wat op die zaterdagmorgen geboren werd doopte ik met de naam “Digitale Har. monisering”, harmonisering met behulp van de vingers.

In de loop van de daarop volgende maanden werden vele pijnen met deze methode behandeld zoals schouder-, rug-, beenpijn, heupklachten, whiplash, torticollis, hoofdpijn, migraine, kiespijn, trigeminusneuralgie, maagen buikklachten, enzovoorts, altijd met verbazingwekkend goed resultaat. Het betrof hierbij klachten van jonge datum, doch ook klachten die reeds vele jaren bestonden.

Zo hier en daar was het resultaat ook duidelijk meetbaar met electro-acupunctuur-instrumenten in de vorm van normalisering van electro-acupunctuur-meetwaarden.

Hoewel alle consequenties van de digitale harmonisering nog niet geheel vallen te overzien zijn de resultaten zo goed dat het als mal praxis gezien mag worden om publikatie na te laten.
De Chrono-Homeo-Siniatrie heeft sinds zijn ontdekking in 1981 zoveel goede vruchten afgeworpen dat ik besloten heb over dat onderwerp een nieuwe publikatie te doen verschijnen. De consequentie van één en ander is dit boek. Hét is niet de bedoeling om veel te theoretiseren dat gebeurde reeds uitgebreid in andere boeken.




De opzet is om zoveel te verschaffen dat elke acupuncturist maar ook elke homeopaat of ieder die werkt met Bach-flower-therapie een praktisch gebruik kan maken van het geboden materiaal.

Het eerste gedeelte van het boek verschaft het praktische materiaal, het tweede deel het theoretische, het derde , een appendixdeel, bevat hetgeen ik interessant genoeg vond om het te vermelden, onder andere omdat het enige zaken van praktische belang bevat.

Soms zult U in een bepaald hoofdstuk, in een ander verband, hetzelfde tegenkomen als in een ander hoofdstuk, het wordt dus herhaald. Daardoor vormt elk hoofdstuk een op zichzelf staand geheel waardoor er niet steeds naar andere hoofdstukken verwezen hoeft te worden.

Van groot belang, ook in verband met het in dit boek gebodene, is dat men goed beseft dat elke methode zijn beperkingen heeft. Dit maakt het absoluut noodzakelijk om over meerdere, zo mogelijk vele therapeutische registers te beschikken en daar voortdurend aan toe te voegen. Moge dit boek daar toe bijdragen.


“Wat ben je stil”, "Ja ik heb last van mijn rug, ik moet weer naar de chiroprac. tor”. "Misschien kan ik je helpen”.

Ik haal een krachtig halogeen zaklantaarntje tevoorschijn, plaats het op zijn ha 4 en instrueer hem hoe hij het lampje over zijn hand moet verplaatsen.

Na enige tijd zegt hij dat de pijn vermindert en even later dat het weg is, “Hoe kan dat, waar berust dat op”, wil hij weten.

Ik vertel hem dat ik ontdekte dat krachtig wit licht op de hand geplaatst op pun. ten zoals die worden aangegeven door de Koreaanse Handacupunctuur tot een uitzonderlijk goed therapeutisch resultaat kan voeren.

Enige weken later ontving ik van hem een brief, waarin hij mij bericht geen behoefte meer te hebben aan de chiropractor omdat het lampje beter werkt.

“Meisje, wat scheelt er aan, voel je je wel goed?”. “Nee, allesbehalve, ik kan m, nauwelijks op de been houden”. "Laten wij proberen er wat aan te doen”. Op beide handen wordt een punt bestraald met wit licht. “Tjonge, dat werkt goed”, verklaart zij, "ik heb het gevoel dat ik er weer ben”.

Het is niet leuk als je bij een feestelijk samenzijn ineens een acute migraine-aanval krijgt. Ineens wordt zij ijzig bleek en stelde zij wanhopig vast dat het weer eens goed raak was.

“Misschien kan ik het verhelpen” bood iemand aan. Na enig gemanipuleer met de vingertoppen op het pijngebied krijgt ze haar kleur weer terug en is het kwaad bezworen.

Bij een bezoek aan vrienden zit er een tiental pijnpatiënten te wachten om behandeld te worden met Digitale Harmonisering, een nieuwe acupunctuurtechniek. Bij sommigen is dat een heel karwei, bij anderen gaat het snel.

Een patiënte vertelt dat haar voet nadat deze haar drie jaar permanent pijnklach ten gegeven heeft geopereerd zal worden. Een ander heeft alreeds twaalf jaar een niet goed bruikbare arm vanwege een tenniselleboog.

Een paar uur later is iedereen behandeld en klachten vrij. De klacht aan de voêt is nooit weer teruggekomen en de elleboogsklacht slechts in bescheiden mate.


Een baby'tje heeft sinds de geboorte ongeveer aan één stuk gehuild. Nu is ze veertien dagen oud. Aan de hand van het geboorte moment wordt het Bachremedy uitgerekend wat dit mogelijk op kan lossen en vervolgens wordt het de baby aangeboden. Dit blijkt inderdaad de oplossing te zijn. Het huilen houdt op. Een jonge man wordt reeds jaren vergeefs behandeld voor een ernstige, gevaarlijk hoge bloeddruk. Aan de hand van zijn geboortetijd wordt er een homeopatisch middel bepaald, met behulp waarvan de bloeddruk zich normaliseert. Te mooi om waar te zijn? Toen ik indertijd begon te werken met oor-acupunctuur keek ik ook met veel verbazing tegen de resultaten aan. Later kwam daar nog van alles bij zoals: cerebraal acupunctuur, polsen enkelacupunctuur, Koreaanse Handacupunctuur, Chrono-acupunctuur, Chakratherapie. Op een zeker moment besloot ik om een boek te schrijven over al die goede, fijne en mooie dingen die ik in de loop der jaren ben tegengekomen of zelf ontdekte. Wel, ik ben er van overtuigd dat dit boek een doorbraak kan betekenen bij het werken met acupunctuur, homeopathie, Bach Flower Remedies en Uw creativiteit geweldig kan stimuleren en veel kan toevoegen aan het therapeutisch resultaat.
Verder lezen

Boekhiero uit Amersfoort

particulier
Welkom bij Boekhiero.
De plek voor het zeldzame en bijzondere boek.
Boekhiero verstuurt altijd zonder verzendkosten en binnen 1 werkdag naar bestemmingen binnen Nederland en België.
Versturen naar andere bestemmingen geschiedt tegen een zeer geringe bijdrage in de kosten.
Boekhiero verzorgt een correcte verpakking voor uw bestelde boek. Als u dat wenst wordt het daarnaast ook ingepakt in cadeaupapier.
U kunt uw bestelling ook ophalen in Amersfoort. In dat geval ontvangt u per boek 2 euro korting.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Alphons van der Burg - Een nieuw licht op acupunctuur, homeopathie en bachremedies Alphons van der Burg - Een nieuw licht op acupunctuur, homeopathie en bachremedies Alphons van der Burg - Een nieuw licht op acupunctuur, homeopathie en bachremedies Alphons van der Burg - Een nieuw licht op acupunctuur, homeopathie en bachremedies Alphons van der Burg - Een nieuw licht op acupunctuur, homeopathie en bachremedies

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekhiero

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekhiero
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhiero een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhiero vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekhiero kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.