P. van Hofwegen, G. Rijnja, G. Riphagen, M. Das, Y. Kroese - Zu

Schrijver:
Titel: Zullen We Zwaluwstaarten?
ISBN: 9789079306015
Uitgever: Politieke Pers
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 24,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Wie al een tijdje op de Haagse km2 werkt, heeft nu een glimlach van herkenning op het gezicht. Dit is ambtenarentaai anno 2007. Ambtenaren spreken een heel eigen taal, met vaak complex, ouderwets en soms hilarisch woordgebruik. Politici zijn helaas geen haar beter: zij nemen het ambtelijk taalgebruik vaak over of voegen er 'juweeltjes’ aan toe.
Haagse nota's en brieven bezwijken regelmatig onder ambtelijk jargon. Natuurlijk, zaken waar ambtenaren zich mee bezighouden zijn ingewikkeld. En elk beroep mag ook een beetje een eigen taal hebben. Maar de overheid is van ons allemaal, niet van een bepaalde beroepsgroep. En overheidsinformatie is vandaag de dag in toenemende mate overal zichtbaar en voor iedere Nederlander via e-mail en internet digitaal toegankelijk. Dat stelt andere eisen aan de leesbaarheid.
PM opent daarom, samen met taalexperts van verschillende ministeries, met dit boek de aanval op omslachtige, onbegrijpelijke en bureaucratische ambtenarentaal. 'Zullen we zwaluwstaarten' bevat een kleine duizend woorden en uitdrukkingen, verzameld voor en door ambtenaren. Het is de bedoeling dat we ervan leren. Probeer die termen zo veel mogelijk te vermijden of leg ze tenminste uit.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

P. van Hofwegen, G. Rijnja, G. Riphagen, M. Das, Y. Kroese - Zullen We Zwaluwstaarten?