Voltaire Samengesteld en vertaald door Jan Pieter van der Sterre

Schrijver:
Titel: Voltaire en de Republiek Teksten van Voltaire over Holland en Hollanders
ISBN: 9789045008035
Taal: Nederlands
Uitgever: Atlas
Bijzonderheden: 2006 / gebonden met stofomslag en 2 leeslinten / 550 pag. / 913 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 7,70 (binnen Nederland)
Meer info:
De Republiek der Verenigde Nederlanden heeft een belangrijke rol gespeeld in het leven van Voltaire (1694-1778). Veel van zijn boeken liet hij hier drukken, en steeds wanneer in Frankrijk de grond hem te heet onder de voeten werd, lokte het tolerante Holland.
Voltaire schreef over alles, dus ook over ons land. Een flink deel van die teksten is in dit boek bijeengebracht, om te beginnen uit de correspondentie: persoonlijke, zakelijke, politieke, poëtische brieven, aan vriendinnen, vijanden, uitgevers en koningen. Het zwaartepunt ligt bij de roerige jaren 1740. Tijdens de Oostenrijkse successieoorlog speelde Voltaire zelfs voor spion: in opdracht van de Franse regering sluisde hij allerlei informatie over de toestand in Holland door naar Parijs.
Doordat hij tijdens enkele van zijn Hollandse reizen contact onderhield met Frederik de Grote, maken we de troonswisseling in Pruisen van nabij mee. De eerste ontmoeting in persona met genoemde koning, die toen vlak over de Hollandse grens ziek te bed lag, wordt geschilderd in een hilarisch fragment uit de Mémoires.
Later ruimde Voltaire als historicus veel plaats in voor de Republiek, met speciale aandacht voor haar ontstaansgeschiedenis, economische bloei en relatief grote vrijheid van godsdienst en meningsuiting. Die vrijheid staafde hem in zijn eigen ideeën, waarmee hij Frankrijk bestookte en voorbereidde op de Revolutie.
Ten slotte stuiten we ook in Voltaires belletrie en overige geschriften herhaaldelijk op Holland en Hollanders. Boerhaave, Erasmus, Grotius, Huygens: zijn scherpe pen beschreef ze allemaal. Deze zeer afwisselende bundeling teksten eindigt met een drietal essays van historici, waarin een beeld wordt geschetst van de invloed die de controversiële Fransman heeft gehad op de Republiek.
Verder lezen

Koos Tak uit Zevenaar

zakelijk

Logo Koos Tak

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.
VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)
Posttarieven 2024:
NEDERLAND:
Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:
- 100 gram tot 2 kilo € 3,85
Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)
Verzending via DHL ook mogelijk.
Buitenland:
BELGIË: € 8,15 via DPD

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Voltaire   Samengesteld en vertaald door Jan Pieter van der Sterre - Voltaire en de Republiek   Teksten van Voltaire over Holland en Hollanders Voltaire   Samengesteld en vertaald door Jan Pieter van der Sterre - Voltaire en de Republiek   Teksten van Voltaire over Holland en Hollanders Voltaire   Samengesteld en vertaald door Jan Pieter van der Sterre - Voltaire en de Republiek   Teksten van Voltaire over Holland en Hollanders

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Koos Tak

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekensalon Koos Tak
    Kamer van Koophandel nummer: 67601944
    NL001530193B08
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.