Dirk-Jan Arensman, D.J. Arensman - Thomas Rap

Schrijver:
Titel: Thomas Rap
ISBN: 9789060058169
Uitgever: Thomas Rap
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 22,30
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Sprankelende biografie van de markantste uitgever van naoorlogs Nederland.
Weinig uitgevers hebben zo n gevarieerd en vrolijk eigengereid fonds opgebouwd als Thomas Rap (1933-1999), de laconieke gentleman in het boekenvak, die zei alleen uit te geven wat (en wie) hij zelf `mooi en aardig vond.
Thomas Rap. Een vrijbuiter in boeken is een portret van een complexe en innemende man. Een beroepswees en een zondagskind. En vooral een hemelbestormer die beweerde eigenlijk niets te willen, maar toch ondermeer met de Nederlandse Sportbibliotheek een pionier in zijn vak was. Vanuit een veredeld achterkamertje gaf hij met evenveel liefde én literaire zwaargewichten als W.F. Hermans en Gerard Reve én vederlicht curiosa (zoals de prentenbriefkaarten van Peter Vos) uit.
Dirk-Jan Arensman interviewde familieleden, collega s, auteurs en vrienden van Thomas Rap, onder wie Youp van t Hek, Paul van Vliet, Jaap Scholten, A.L. Snijders en Wim T. Schippers. Aan de hand van hun herinneringen ontstaat een meeslepende reconstructie van een leven dat zich afspeelde op het snijvlak van levensgenieten en hemelbestormen. En bovendien een schets van literair Nederland in de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig. Een eerbetoon aan een man - en aan een tijdperk.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dirk-Jan Arensman, D.J. Arensman - Thomas Rap