Alders (Rotterdam 1946), Hanny - Marcabru - Troubadour, huursol

Schrijver:
Titel: Marcabru - Troubadour, huursoldaat en vrouwenhater - Voor dit reisboek reisde Hanny Alders naar Aquitanië, in het zuidwesten van Frankrijk, op zoek naar stof voor haar roman Marcabru - troubadour, huursoldaat en vrouwenhater. Een zoektocht naa...
ISBN: 9789054290087
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Conserve, pb 408 pag. Literatuurlijst, kaartjes.
Bijzonderheden: 1992, 1e druk
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Voor dit reisboek reisde Hanny Alders naar Aquitanië, in het zuidwesten van Frankrijk, op zoek naar stof voor haar roman Marcabru - troubadour, huursoldaat en vrouwenhater.
Een zoektocht naar de sporen van de eerste troubadours, die de betekenis van de liefde voorgoed zouden veranderen. Hiermee probeert ze de herkomst van de westerse opvatting van de liefde te achterhalen.

Ze publiceerde onder meer ook:
Waarom vraag je me te zingen....?, novelle over de 9de-eeuwse monnik Godeschalk van Orbais
Jan van Scorel, een leven in schetsen, vie romancée van de 16de-eeuwse schilder, architect en waterbouwkundige
De volmaakte ketter, roman over de Katharen

Hanny Alders (1946 - 2010) was een schrijfster van historische romans. In 1987 publiceerde ze haar debuutroman Non Nobis, over de ondergang van de Tempeliers, die bekroond werd met het Gouden Ezelsoor voor het best verkochte debuut. Sindsdien bracht ze nog diverse historische romans uit die alle geloofsvervolging en conflicten tussen andersdenkenden als thema hebben.

Een troubadour is van oorsprong een middeleeuwse kunstenaar, vooral begaafd als muzikant-dichter. Een trouvère is een vergelijkbare artiest. Ze waren actief in het Franse taalgebied.
Het woord troubadour is afgeleid van het Occitaanse woord "trobar", dat 'vinden' of 'bedenken' betekent (vr: trobairitz). Het woord "trouvère" is afgeleid van het Oudfranse 'trouver', dat eveneens 'vinden' of 'bedenken' betekent.
In Germaanstalige streken spreekt men over 'minnezangers' (ze zongen over de 'hoofse minne'). Troubadours vertonen ook verwantschap met andere middeleeuwse kunstenaars zoals de jongleur en de minstreel.
De eerste met naam bekende troubadour was Willem van Poitiers, die in de 11e eeuw leefde en hertog van Aquitanië was. Hij schreef in het Occitaans, de oudste levende literaire taal van West-Europa. De meeste troubadours bezongen de hoofse liefde. Bekend gebleven troubadours zijn onder andere Bernard de Ventadour en Jaufré Rudel. Ook leden van de hoge adel schreven liederen in de stijl van de troubadours, bijvoorbeeld hertog Jan I van Brabant. Met de vernietiging van de Occitaanse cultuur na de gewelddadige inlijving door Frankrijk van de Languedoc in het begin van de veertiende eeuw verdwenen ook de troubadours.
Verder lezen

Ponsava Books uit Leidschendam

particulier

Logo Ponsava Books

Deelnemer sinds het begin van Boekwinkeltjes in 2002 - mr drs Hans P. van Weeren, Karekietlaan 6, 2261 CK Leidschendam. Bank NL34INGB0000150049. Verzendkosten: alleen de PostNL kosten worden in rekening gebracht. Bij vragen het aparte vragenformulier gebruiken, niet het bestelformulier - die vragen worden vaak niet gelezen. Bij vragen op het bestelformulier geldt het als bestelling. Toezending geschiedt zo mogelijk direct na ontvangst van de bestelling, U ontvangt gelijktijdig een e-mail die als rekening geldt. Op het vragenformulier kunt U ook vooraf vragen wat de verzendkosten zullen zijn of informeren of bijvoorbeeld open verzending mogelijk en goedkoper is. In vakantieperioden kan enige vertraging optreden. Bij niet-verzekerde verzending geschiedt de verzending voor risico van de koper. Paypal mogelijk (tegen een toeslag van 5%). Wereldwijde verzending. Afhalen en annuleren van een bestelling is niet mogelijk.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Alders (Rotterdam 1946), Hanny - Marcabru - Troubadour, huursoldaat en vrouwenhater - Voor dit reisboek reisde Hanny Alders naar Aquitanië, in het zuidwesten van Frankrijk, op zoek naar stof voor haar roman Marcabru - troubadour, huursoldaat en vrouwenhater. Een zoektocht naa... Alders (Rotterdam 1946), Hanny - Marcabru - Troubadour, huursoldaat en vrouwenhater - Voor dit reisboek reisde Hanny Alders naar Aquitanië, in het zuidwesten van Frankrijk, op zoek naar stof voor haar roman Marcabru - troubadour, huursoldaat en vrouwenhater. Een zoektocht naa...

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ponsava Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ponsava Books
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ponsava Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ponsava Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ponsava Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.