Hermans, Willem Frederik - De God denkbaar denkbaar de God

Schrijver:
Titel: De God denkbaar denkbaar de God
ISBN: 9789028242401
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Bijzonderheden: 2010, 157pp, Gebonden/In zeer goede staat verkerend
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Zelf vergeleek Hermans dit boek met een tekenfilm. De God Denkbaar drijft op stijl, op ‘de betovering van het zinsritme' zoals Hermans het in een interview formuleerde. Hij noemde het een poëtisch boek, misschien ook een godsdienstig boek: 'Het gaat over een God Denkbaar. Een god kan Denkbaar zijn... maar denkbaar, wat is niet allemaal denkbaar? Alles is denkbaar.'

Willem Frederik Hermans (1921-1995) studeerde fysische geografie in Amsterdam, promoveerde in 1955, was tot 1973 lector aan de Groningse universiteit, vestigde zich als schrijver in Parijs om de laatste jaren van zijn leven door te brengen in Brussel. Hermans schreef een enorm en veelzijdig oeuvre en geldt als een van de grootste Nederlandstalige schrijvers. Behalve romans publiceerde hij in de loop der jaren ook verhalen, essays, poëzie, vertalingen en toneelwerk. Vertalingen van zijn werk verschenen in Duitsland, Noorwegen, Zweden, Engeland en Amerika, Frankrijk, Griekenland, Slovenië en Estland.

Na de Tweede Wereldoorlog, die een grote rol speelt in het werk en het leven van Hermans, verschenen van zijn hand gedichten, verhalen en romans: Conserve (1947) en De tranen der acacia's (1949). Hermans brak door naar een groot lezerspubliek met de roman De donkere kamer van Damokles (1958), waarin de hoofdpersoon Henri Osewoudt door een mysterieuze dubbelganger in het verzet tegen de Duitse bezetter wordt betrokken. Een ander hoogtepunt in zijn werk is de roman Nooit meer slapen (1966), over een mislukte expeditie in Lapland van een jonge geoloog.

Sinds 2005 verschijnen, onder auspiciën van het Willem Frederik Hermans instituut en wetenschappelijk bezorgd door het Huygens Instituut der Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen te Den Haag, de Volledige Werken van Hermans, die in totaal 24 delen zullen bevatten. In februari 2015 verschijnt De zanger van de wrok, het tweede en laatste deel van de Hermans-biografie door Willem Otterspeer.

Hermans was een verwoed verzamelaar van typemachines. Kunstfotograaf Philippe Debeerst maakte zelfs een fotoboek van Hermans typemachineverzameling.
Verder lezen

Vrouwtje Twinkel

zakelijk

Vrouwtje Twinkel uit Leeuwarden

Logo Vrouwtje Twinkel

Goed verpakt en snel geleverd. Boeken met hart en ziel over o.a.: astrologie, yoga, antroposofie, zen, religie, psychologie, spiritualiteit, (alternatieve) gezondheid, therapie, Bhagwan, Boeddhisme, theosofie, heiligen, occultisme, kruiden, magie, Indianen, Tibet, Krishnamurti, Steiner, levensbeschouwing, geneeswijzen, parapsychologie, reïncarnatie, Hindoeïsme, mystiek, kabbala, vrijmetselarij, rozenkruisers etc.Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u maximaal 5.75 euro (binnen Nederland en onder de 10 kilo )PostNL: pakketten vanaf € 6,95 en brievenbuspakjes binnen Nederland vanaf € 3,65. DHL Parcel: Nederlandse pakketten voor € 5,75 naar een huisadres, naar een pakketpunt voor € 4,50 DPD Parcel: Naar België en Duitsland zullen de verzendkosten meestal respectievelijk 7.95 en 8,95 euro bedragen.
In principe geen retour mogelijk, mits er in de mededelingen niets staat over het eventuele mankement
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hermans, Willem Frederik - De God denkbaar denkbaar de God Hermans, Willem Frederik - De God denkbaar denkbaar de God

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Vrouwtje Twinkel

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Vrouwtje Twinkel
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Karin van Eis
    Kamer van Koophandel nummer: 60069589
    NL001552098B64
  • Na uw bestelling ontvangen u en Vrouwtje Twinkel een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Vrouwtje Twinkel vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Vrouwtje Twinkel kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.