Hofstadter, Dennett, Popper, Eccles en Frank, - Pakket van dri

Schrijver:
Titel: Pakket van drie uitgaven over neurologie, bewustzijn, filosofie en maatschappij
Taal: Meertalig
Uitgever:
Bijzonderheden: Eén gebonden met stofomslag en twee paperbacks, Alle goede exemplaren
Prijs: € 26,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
1 Frank, Lone De vijfde revolutie Omdat de hersenwetenschap onze wereld gaat veranderen
2010 , Maven, 2 ed., 348 pp., Paperback, Goed exemplaar, De hersenwetenschap bevindt zich in een stroomversnelling. Wekelijks verschijnen er artikelen en boeken met baanbrekende inzichten over de werking van ons brein. Tot nu toe is er echter weinig aandacht voor het grotere plaatje: waartoe leidt al deze nieuwe kennis?

"De vijfde revolutie" is een verslag van een reis langs de voornaamste denkers en wetenschappers op het gebied van neurobiologie. Het riep in Denemarken en later in de Verenigde Staten veel discussie op. We blijken namelijk aan de vooravond van de 'neurorevolutie' te staan. Deze zal ingrijpende effecten hebben op gebieden zoals economie, marketing, rechtspraak en zelfs religie.

Het concept van 'De vijfde revolutie' werd geïntroduceerd door de neuroloog
Vilyanur Ramachandran van de University of California. Hij doelde hiermee op de vijfde van een reeks wetenschappelijke tijgersprongen die wereldbeelden omver hebben gegooid en daarmee zorgden voor geestelijke en maatschappelijke vooruitgang. De eerste revolutie werd veroorzaakt door Copernicus die aantoonde dat de aarde niet het middelpunt van het heelal is.

De tweede begon met Darwin die aantoonde dat de mens niet meer dan een takje aan de boom van evolutie is. Vervolgens ontdekte Freud dat de mens voornamelijk gedreven wordt door oerdriften. De vierde en meest recente revolutie werd veroorzaakt door Francis Crick en consorten, met de ontdekking van het DNA. De vijfde zal de neurorevolutie zijn, de brede acceptatie dat ons eigen bewustzijn 'slechts' het resultaat is van miljarden neuronen die elkaar kleine stroomstoten geven.

2 Hofstadter, D.R. & D.C. Dennett, Spiegel Van De Ziel Fantasieën en reflecties over ik en geest The Minds 1
1986 , Contact, Amsterdam, 1 ed., 532 pp., Paperback, Leesvouwtjes in de rug. Goed exemplaar,

3. Popper , K.R., J.C.Eccles, The Self and its Brain An Argument for Interactionism
1977, Springer International, Berlin, 1 ed., xvi,597 pp., Cloth & dj., VG/G (Dj.Small tears), With 66 Figures. Some chapters are: Materialism Transcends Itself./. The Worlds 1 ,2 and 3./. Materialism Criticized./. Historical Comments on the Mind-Body Problem./. The Cerebral Cortex./., Voluntary Movement./. The language Centres of the Human Brain./
Verder lezen

Lilith uit Den Bosch

zakelijk

Logo Lilith

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hofstadter, Dennett, Popper, Eccles en Frank, - Pakket  van drie uitgaven over neurologie, bewustzijn, filosofie en maatschappij

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lilith

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lilith
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Antiquariaat Lilith
    Kamer van Koophandel nummer: 16071126
    NL001306822B22
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lilith een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lilith vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lilith kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.