Thijssen - Kees de jongen

Schrijver:
Titel: Kees de jongen
ISBN: 9789026959318
Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 10,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Kees de jongen is een klassieke Nederlandse roman geschreven door Theo Thijssen. Het boek vertelt het verhaal van Kees Bakels, een dromerige en fantasierijke jongen die opgroeit in Amsterdam aan het begin van de 20e eeuw.

Kees is een typische jongen van zijn tijd. Hij groeit op in een arbeidersgezin en gaat naar een gewone lagere school. Hij is echter niet tevreden met zijn alledaagse leven en heeft grote dromen. Kees fantaseert over avonturen, heldendaden en roem. Hij wil graag een beroemd schrijver, schilder of ontdekkingsreiziger worden.

Het boek volgt Kees tijdens zijn schooljaren en laat zien hoe hij omgaat met de dagelijkse realiteit van zijn leven. Hij heeft een levendige verbeelding en creëert zijn eigen wereld vol helden en avonturen. Hij schrijft verhalen en gedichten, tekent en droomt van een betere toekomst.

Kees is echter ook een gevoelige jongen die worstelt met zijn identiteit en zijn plaats in de wereld. Hij voelt zich vaak buitengesloten en onbegrepen. Hij verlangt naar erkenning en waardering van anderen. Hij is verliefd op Rosa, een meisje uit zijn klas, maar durft haar niet aan te spreken. Hij fantaseert over romantische ontmoetingen en probeert indruk op haar te maken.

Het boek laat op een ontroerende en humoristische manier zien hoe Kees zich staande probeert te houden in een wereld die niet altijd aan zijn verwachtingen voldoet. Hij wordt geconfronteerd met teleurstellingen, tegenslagen en de harde realiteit van het volwassen worden. Maar ondanks alles blijft Kees vasthouden aan zijn dromen en zijn verlangen naar een beter leven.

Kees de jongen is een coming-of-age roman die de lezer meeneemt in de wereld van een jongen die probeert te ontsnappen aan de alledaagse sleur. Het boek is geschreven in een levendige en beeldende stijl, met veel humor en gevoel voor detail. Het geeft een levendig beeld van het Amsterdam van begin 20e eeuw en de sociale omstandigheden waarin Kees opgroeit.

Het boek is een tijdloos verhaal over dromen, verlangens en de zoektocht naar identiteit. Het laat zien dat iedereen, ongeacht zijn achtergrond, grootse dromen kan hebben en dat het belangrijk is om te blijven geloven in jezelf. Kees de jongen is een boek dat zowel jongeren als volwassenen zal aanspreken en dat nog altijd relevant is in de hedendaagse maatschappij.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Thijssen - Kees de jongen