Willem Frederik Hermans - Onder Professoren

Schrijver:
Titel: Onder Professoren
ISBN: 9789023401285
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 16,60
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Onder Professoren is een roman geschreven door de Nederlandse auteur Willem Frederik Hermans. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1975 en is een satirische en humoristische kijk op het academische leven.

Het verhaal speelt zich af op de fictieve universiteit van Amsterdam en volgt de belevenissen van de hoofdpersoon, professor Victor Slingeland. Slingeland is een hoogleraar in de wiskunde en een briljante geest, maar hij is ook een cynische en bittere man. Hij heeft weinig respect voor zijn collega's en de academische wereld in het algemeen.

Wanneer Slingeland wordt benoemd tot rector magnificus van de universiteit, ziet hij dit als een kans om zijn macht en invloed te vergroten. Hij begint een meedogenloze campagne om zijn rivalen te vernietigen en zijn eigen positie te versterken. Hij maakt gebruik van chantage, roddels en manipulatie om zijn doelen te bereiken.

Ondertussen worden de andere professoren ook geconfronteerd met hun eigen problemen en ambities. Er is de arrogante professor Nummedal, die zijn intellectuele superioriteit graag tentoonstelt. Dan is er de onzekere professor Otterspeer, die worstelt met zijn eigenwaarde en constant op zoek is naar erkenning. En tot slot is er de jonge professor Tjalko, die geobsedeerd is door zijn onderzoek en weinig interesse heeft in de politieke spelletjes van zijn collega's.

Terwijl de intriges en machtsstrijd zich ontvouwen, worden de personages geconfronteerd met de absurditeit en leegheid van het academische leven. Hermans gebruikt zijn scherpe en ironische stijl om de hypocrisie en oppervlakkigheid van de academische wereld aan de kaak te stellen. Hij bekritiseert de bureaucratie, de rivaliteit en het gebrek aan echte intellectuele interesse.

Onder Professoren is een roman die zowel humoristisch als kritisch is. Hermans slaagt erin om de lezer te vermaken met zijn satirische observaties, maar tegelijkertijd ook een diepere boodschap over de menselijke natuur en de zoektocht naar macht en erkenning over te brengen. Het boek is een scherp commentaar op de academische wereld, maar kan ook worden gezien als een allegorie voor de bredere maatschappij.

Met zijn scherpe dialogen, levendige personages en meesterlijke vertelstijl weet Hermans de lezer te boeien van begin tot eind. Onder Professoren is een klassieker in de Nederlandse literatuur en een must-read voor liefhebbers van satirische romans.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Willem Frederik Hermans - Onder Professoren