Wim A. Smit, Ellen C.J. van Oost - Wederzijdse Beinvloeding Van

Schrijver:
Titel: Wederzijdse Beinvloeding Van Technologie
ISBN: 9789062831692
Uitgever: Coutinho
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 12,30
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Technologische ontwikkelingen hebben vaak maatschappelijke effecten waaraan niet meteen is gedacht bij het ontwerpen - indirecte effecten. Deze kunnen ongewenst zijn, zoals aantasting van de privacy of uitsluiting van maatschappelijke groepen door een gebruikersonvriendelijke technologie. Te denken valt dan aan het mobiel telefoneren, waarbij later het hele 'reisgedrag' van de beller kan worden geanalyseerd, en aan de kaartjesautomaat van de NS, waar veel ouderen geen raad mee weten. Centraal in dit boek staat de vraag hoe nieuwe technologie zodanig ontwikkeld en in de maatschappij geïntegreerd kan worden dat zoveel mogelijk ongewenste effecten worden voorkomen. Technology Assessment (FA) is een methode om deze vraag te beantwoorden.
De wederzijdse beïnvloeding van technologie en maatschappij plaats TA in de bredere context van een technologieontwikkelingsmodel, het beschrijft de opkomst en huidige praktijk van TA bij overheden en bedrijfsleven, en het reikt een aantal praktische TA methoden aan. Bovendien geven de auteurs een handig stappenplan voor het uitvoeren van een TA studie. Dit stappenplan wordt uitgebreid geïllustreerd aan de hand van een voorbeeldstudie over een ICT toepassing in het vrachtverkeer, maar het stappenplan is natuurlijk ook uitstekend bruikbaar voor andere technologieën. Dit boek is bestemd voor studenten informatica en andere technische studierichtingen, (technische) bedrijfskunde, bestuurskunde en communicatiekunde.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wim A. Smit, Ellen C.J. van Oost - Wederzijdse Beinvloeding Van Technologie