Tom Lanoye - Kartonnen dozen

Schrijver:
Titel: Kartonnen dozen
ISBN: 9789080484948
Uitgever: Sanoma Media Belgium Nv
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 19,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Kartonnen dozen' is een semi-autobiografische roman geschreven door de Vlaamse auteur Tom Lanoye. Het verhaal volgt de hoofdpersoon, Tom, van zijn jeugd tot volwassenheid en verkent thema's als identiteit, seksualiteit en familie.

Het boek begint met de jeugd van Tom in het Vlaamse dorpje Reetveerdegem. Hij groeit op in een liefdeloze omgeving met een afwezige vader en een moeder die haar frustraties op hem afreageert. Tom vindt troost in zijn vriendschap met de buurjongen, maar ook in zijn levendige verbeelding. Hij creëert een fantasiewereld waarin hij kan ontsnappen aan de harde realiteit.

Naarmate Tom ouder wordt, ontdekt hij zijn seksualiteit en worstelt hij met zijn gevoelens voor mannen. Hij voelt zich aangetrokken tot zijn beste vriend, maar durft zijn gevoelens niet te uiten uit angst voor afwijzing en veroordeling. Tom verhuist naar Antwerpen om te studeren en begint een relatie met een man genaamd Gène. Ze beleven een intense en gepassioneerde romance, maar Tom blijft worstelen met zijn identiteit en de druk van de samenleving.

Het verhaal neemt een tragische wending wanneer Gène overlijdt aan de gevolgen van AIDS. Tom wordt geconfronteerd met de harde realiteit van de ziekte en de impact ervan op zijn leven en de mensen om hem heen. Hij wordt gedwongen om zijn eigen angsten en vooroordelen te confronteren en leert uiteindelijk acceptatie en liefde te vinden in een wereld die hem vaak afwijst.

'Kartonnen dozen' is een aangrijpende en emotionele roman die de lezer meeneemt op een reis door de ups en downs van het leven van de hoofdpersoon. Tom Lanoye schrijft met een scherpe en poëtische stijl, waardoor de lezer zich kan identificeren met de complexe gevoelens en ervaringen van Tom. Het boek behandelt belangrijke thema's zoals seksualiteit, identiteit en de zoektocht naar liefde en acceptatie.

Het verhaal is gebaseerd op de eigen ervaringen van de auteur en heeft daardoor een authentieke en persoonlijke toon. Lanoye slaagt erin om de lezer te raken en te laten nadenken over de universele zoektocht naar geluk en verbondenheid. 'Kartonnen dozen' is een krachtig en ontroerend boek dat de lezer nog lang zal bijblijven.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Tom Lanoye - Kartonnen dozen