Tommy Wieringa - Joe Speedboot

Schrijver:
Titel: Joe Speedboot
ISBN: 9789023479437
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 9,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Joe Speedboot is een roman geschreven door Tommy Wieringa. Het verhaal speelt zich af in het fictieve dorp Lomark, gelegen in het oosten van Nederland. Het boek vertelt het verhaal van Fransje Hermans, een jongen die na een ernstig ongeluk in een rolstoel belandt en zijn leven opnieuw moet uitvinden.

Fransje, de verteller van het verhaal, woont samen met zijn moeder in Lomark. Hij is een intelligente en nieuwsgierige jongen die gefascineerd is door de wereld om hem heen. Zijn leven verandert drastisch wanneer Joe Speedboot in het dorp arriveert. Joe is een mysterieuze jongen met een onstuitbare energie en een passie voor snelheid. Hij wordt al snel een centrale figuur in het leven van Fransje en zijn vrienden.

Samen met Joe en zijn vrienden, Engel en Christof, begint Fransje aan een reeks avonturen die zijn leven veranderen. Ze bouwen een vliegtuig, organiseren illegale autoraces en experimenteren met explosieven. Joe Speedboot is een symbool van vrijheid en onbeperkte mogelijkheden voor Fransje, die gevangen zit in zijn rolstoel. Joe inspireert hem om zijn beperkingen te overstijgen en zijn eigen weg te vinden.

Het boek behandelt thema's als vriendschap, identiteit, verlangen en de zoektocht naar vrijheid. Het verkent ook de dunne lijn tussen heldendom en waanzin, en de prijs die betaald moet worden voor het najagen van dromen. Wieringa schrijft met een scherp oog voor detail en een poëtische stijl, waardoor de personages tot leven komen en de lezer meeslepen in hun wereld.

Joe Speedboot is niet alleen een coming-of-age verhaal, maar ook een reflectie op de maatschappij. Het dorp Lomark staat symbool voor de beklemmende en conservatieve mentaliteit van een kleine gemeenschap, terwijl Joe en zijn vrienden de drang naar vrijheid en individualiteit belichamen. Het boek onderzoekt de spanning tussen het verlangen naar avontuur en de behoefte aan stabiliteit en geborgenheid.

Tommy Wieringa weet met Joe Speedboot een meeslepend en ontroerend verhaal te creëren. Zijn scherpe observaties en levendige personages maken het boek tot een boeiende leeservaring. Joe Speedboot is een roman die de lezer aan het denken zet en tegelijkertijd ontroert. Het is een boek dat je niet snel zult vergeten.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Tommy Wieringa - Joe Speedboot