Norman Lewis - Zwijg of sterf

Schrijver:
Titel: Zwijg of sterf
ISBN: 9789023580485
Uitgever: Zuid-Hollandsche Uitgeversmaatschappij B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 12,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Een Internationaal bekend journalist rukt hier genadeloos de sluier weg, die het lugubere doen en laten van de beruchte Maffia omhult.

Mario Puzo's roman „De Peetvader’, die thans in miljoenenoplagen rond de wereld gaat, tekent adembenemend het portet van een gangsterkoning der Cosa Nostra, de Amerikaanse tak van dit genootschap, met zijn nu eens brute, dan weer fluwelen terreur. In Zwijg of sterf.’ een documentalre van topklasse, komen we bij de bron van alle kwaad: de Siciliaanse Maffla, zoals die reeds eeuwen bestaat en later met de talrijke ltaliaanse emigranten meerelsde naar de Verenigde Staten.

Maffia is het Arabische woord voor schuilplaats; het was de Moorse ondergrondse tijdens de Normandische overheersing van Sicilië. Tegenwoordig is het een geheim genootschap, dat zijn leden onder alle lagen van de bevolking telt. Ook dokters en advocaten, burgemeesters en andere ambtenaren, zelfs priesters en personeel van politie en justitie behoren ertoe. De Maffia is georganiseerd in families’. Zij beschermt de belangen van haar leden en laat anderen voor bescherming’ betalen. Zij beïnvloedt de politiek tot aan de verkiezingen toe. Zij voorkomt de verdeling van grootgrondbezit, niet alleen op Sicilië, maar ook in Zuid-Italië, ofschoon deze volgens de Italiaanse wet mogelijk is.

Het machtsmiddel is moord.

De getuigen zwijgen uit vrees.

De Maffia dient alleen zichzelf, De auteur toont met feiten aan hoe men volkomen opportunistisch nu eens de grootgrondbezitters steunt tegen de verpauperde links georiënteerde bevolking, die nog altijd onvoorstelbaar arm en achterlijk is, hoe men dan weer de separatistenbeweging steunt, die ijvert voor een ‚onafhankelijk en rijk Sicilië. Hoe men, waar en hoe dan ook, altijd verdient door terreur en geheime belastingen’.

De Maffiosi zijn zelf geen bandieten, althans niet in actieve zin, zij maken gebruik van huurlingen, die deels uit idealisme, doch merendeels om geldelijk gewin, hun gruwelijke werk doen.

Het laatste greintje bizar idealisme is bij de Maffia wel verdwenen door de gedwongen repatriëring van talrijke Italiaans/Amerikaanse gangsters uit de USA. Dezen, veel grotere zaken’ gewend, persten miljoenen uit de bouwhausse en uit grondspeculaties. Dit leidde tot bloedige gangsteroorlogen naar Amerikaans patroon. Ook is het een publiek geheim dat in de wereldomspannende handel in verdovende middelen Sicilië een knooppunt Is geworden van betekenis.

‚Zwijg of sterf...” een onthullende documentaire, die u niet loslaat...


K. P. BOCHOW DE FBI SLAAT TOE

Keiharde mannen riskeren hun leven

Dat de FBI, het meest vermaarde centum tet weteld Is In de strijd tegen de misdaad en de supergangsters dor mlsdaadsyndicaten tn Ame:lka, zoals de betuchte Maffla, die deze misdaden aanstichten, Is voor ieder van ons een begulp.

Maar wle kreeg oolt de kans achter de schermen te kijken?

Bochows Inslde-story geeft een boelend Inzicht m het werk en de taakomschrijving van dit Federal Bureau of Investigation, waar men momenteel op ruim zestig avontuurlijke Jaren terug kan zien. Een leger van geselecteerde speciallsten is dag In dag uit bezig met de opheldering van misdrijven. In de laboratoria wordt met rontgenologische precisie bewijs na bewijs tot een mozaiek aaneen gevoegd. Keiharde, ongelóóflijk hard getrainde gun-men maken op alle uren van dag en nacht jacht op hun tegenstanders: gangsters, spionnen en politieke misdadigers.

Genadeloos is deze strijd en de adembenemende dramatiek van dit ‚spel met misdaad en dood’ komt In de hier onthulde ‚grote zaken’ sprekend naar voren: de arrestatie van Kennedy's vermoedelijke moordenaar Oswald, de ontmaskering van de Russische meesterspion Rudolf |. Abel, die later werd uitgewisseld tegen de U2-piloot Powers, de opzienbarende ontvoering van Frank Sinatra junior, de afschuwelijke misdrijven der gigantische misdaadsyndicaten, zoals bendeoorlogen, moord op bestelling, het uit de weg ruimen van lastige getuigen, de organisatie van de handel in narcotica en blanke slavinnen, klandestien gokken en de gruwelijke slachtingen onder negers en strijders voor gelijke burgerrechten door de beruchte Ku Klux Klan. En dit is slechts een willekeurige greep!

Talloze films en detectiveromans hebben het beeld van de legendarische G-man gecreëerd, van de onoverwinnelijke ‚special agent’, de superman. Bochow nu tekent deze mannen zoals ze werkelijk zijn. Mensen die naar beste krachten strijd leveren tegen de misdaad. Met wisselend succes, met tegenslagen, maar met eindeloos geduld en vastberadenheid.

Ontdaan van alle heroïsche franje blijft er een overvloed aan spannende reali telt. Want ook In werkelijkheid zijn de G-men de elitekrachten van het beste geoutilleerde polltie-apparaat ter wereldl
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Norman Lewis - Zwijg of sterf