Alain de Botton, A. de Botton - Hoe Proust je leven kan verande

Schrijver:
Titel: Hoe Proust je leven kan veranderen - Alain de Botton
ISBN: 9789025422578
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 13,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Hoe Proust je leven kan veranderen' is een non-fictie werk geschreven door Alain de Botton. In dit boek neemt de auteur de lezer mee op een ontdekkingsreis door het leven en werk van de beroemde Franse schrijver Marcel Proust.

De Botton begint het boek met een intrigerende stelling: dat de romans van Proust niet alleen literaire meesterwerken zijn, maar ook een bron van wijsheid en inspiratie voor het dagelijks leven. Hij betoogt dat Proust ons kan helpen om beter te begrijpen wie we zijn, wat we willen en hoe we ons leven kunnen verbeteren.

Het boek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken, elk gewijd aan een specifiek thema dat wordt behandeld in het werk van Proust. De Botton bespreekt onderwerpen als liefde, vriendschap, kunst, geluk en tijd, en laat zien hoe Proust hierover schreef en welke inzichten we hieruit kunnen halen.

De auteur gebruikt Prousts romans als leidraad en citeert regelmatig uit zijn werk om zijn argumenten te ondersteunen. Hij combineert dit met persoonlijke anekdotes en observaties, waardoor het boek een persoonlijke en toegankelijke toon krijgt. De Botton weet op een heldere en boeiende manier complexe ideeën te verwoorden en maakt de filosofie van Proust toegankelijk voor een breed publiek.

Een belangrijk thema dat in het boek naar voren komt, is de kracht van de aandacht. De Botton betoogt dat Proust ons leert om bewuster te leven en aandacht te schenken aan de kleine details van het leven. Door stil te staan bij onze zintuiglijke ervaringen en onze herinneringen, kunnen we een dieper begrip van onszelf en de wereld om ons heen ontwikkelen.

Daarnaast behandelt de auteur ook de rol van kunst in ons leven. Hij laat zien hoe Proust kunst beschouwde als een middel om de werkelijkheid te begrijpen en betekenis te geven aan ons bestaan. Kunst kan ons helpen om onze emoties te uiten en te begrijpen, en kan ons troost bieden in moeilijke tijden.

'Hoe Proust je leven kan veranderen' is een boek dat zowel literatuurliefhebbers als mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling zal aanspreken. De Botton slaagt erin om de complexe ideeën van Proust op een toegankelijke manier te presenteren en laat zien hoe deze ideeën relevant zijn voor ons dagelijks leven. Het boek nodigt de lezer uit om na te denken over belangrijke levensvragen en biedt handvatten om ons leven op een dieper niveau te begrijpen en te verbeteren.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Alain de Botton, A. de Botton - Hoe Proust je leven kan veranderen - Alain de Botton