R. Brouwers, Hanneke van Dijk, M. O'Loughlin - Architectuur in

Schrijver:
Titel: Architectuur in Nederland Jaarboek 1994-1995/ Architecture in the Netherlands Yearbook 1994-1995
ISBN: 9789072469823
Uitgever: nai010 uitgevers/publishers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het overzichtelijke beeld van Nederland als een land van steden, dorpen en landschappen vervaagt. Nederland Distributieland komt er voor in de plaats, met een aaneengeregen bebouwing en verhevigde mobiliteit. Een enorme infrastructurele operatie, uitwaaierende suburbane gebieden, nieuwe werk- en recreatielandschappen tonen een andere werkelijkheid, vooral in het westen van het land. In drie essays wordt de snelle omvorming van Nederland tot een uitgestrekte verstedelijkte regio in Europa op indringende wijze weergegeven. In de recente architectuur tekent zich eveneens een omslag af. Nadat eerder al de ideologische lading van het traditionele modernisme was vervlogen, tonen herhalingen van citaten en steeds verdergaande verfijningen in materiaalgebruik en detaillering dat ook het vocabulaire uitgeput raakt. Gelijktijdig worden de eerste resultaten zichtbaar van nieuwe er, alternatieve oriëntaties. Deze ontwikkeling wordt aan een beschouwing onderworpen. Met kritische overwegingen ten aanzien van de eigen positie neemt de redactie van het Jaarboek een eerste aanzet tot het doorbreken van architectonische conventies. Dit geschiedt aan de hand van zo'n twintig nieuwe bouwwerken in Nederland van Aldo Rossi, de Architecten Cie./Frits van Dongen, Mecanoo, Buro Boosten Rats, Herman Hertzberger, Alessandro Mendini (i.s.m. Team 4, Michele de Lucchi, Philippe Starck, Coop Himmelb (l)au), Wim Quist, OMA/Rem Koolhaas, Hans Ruijssenaars, Claus en Kaan, Maarten Min, Aldo en Hannie van Eyck, Kraaijvanger Urbis/Rob Ligtvoet, Hans Kollhoff, Bedaux Architecten/Jacq de Brouwer, Ben van Berkel, Rijksgebouwendienst/Marc van Roosmalen, DKV (Dobbelaar De Kovel De Vroom), Meyer & Van Schooten, Alberts & Van Huut, Van Herk en De Kleijn. In deze achtste editie van het Jaarboek Architectuur in Nederland worden gewoontegetrouw de gekozen werken optimaal gepresenteerd. Foto's, plattegronden, doorsneden en toelichtingen maken eik bouwwerk inzichtelijk. Tevens zijn er weer de aanvullende hoofdstukken als Berichten en Rubrieken, de registratie van vele uiteenlopende gebeurtenissen op het gebied van de architectuur.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

R. Brouwers, Hanneke van Dijk, M. O'Loughlin - Architectuur in Nederland Jaarboek 1994-1995/ Architecture in the Netherlands Yearbook 1994-1995