Charles Poncé - Kabbalah

Schrijver:
Titel: Kabbalah
ISBN: 9789020248401
Taal: Nederlands
Uitgever: Ankh-Hermes
Bijzonderheden: 2dehands - Als Nieuw / Hardcover / 3de druk / 1988 / 255 pagina's / Nederlands / 9789020248401
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De Kabbalah is de geheime leer van het jodendom. Het is een mystiek-theosofische leer en betekent letterlift vertaald 'traditie'.

Deze Nederlandse bewerking van het boek van Charles Poncé is een volledig verantwoorde bespreking van het belangrijkste werk van de joodse mystiek. De auteur behandelt de mystieke afstraling van het goddelijke in het menselijk leven, het geheimenis van Adam Kadmon, de eeuwige mens, de leer der Sefiroth (de emanaties van God in het menselijk gedrag) en de weg der innerlijke transformatie. De Kabbalah bouwde ook een systeem op van symbolische overeenkomsten tussen het optreden van magische, krachten, letters, getallen en de verschillen6 delen van het menselijk lichaam. De schrijver trekt ook lijnen door naar andere mystieke leringen, systemen van yoga, en tantrisme, de Indische leer der chakra's en de hedendaagse psychologie en filosofie.

Het waardevolle van dit glasheldere boek is, dat het de kabbalistische geschriften plaatst tegen de achtergrond van de gehele joodse religieuze literatuur, wat als een unieke aanpak beschouwd mag worden.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Charles Poncé - Kabbalah