Bert Paasman, Peter van Zonneveld - Album van de Indische poezi

Schrijver:
Titel: Album van de Indische poezie
ISBN: 9789047613817
Uitgever: Rubinstein Publishing Bv
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 43,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In deze bloemlezing, samengesteld door Bert Paasman en Peter van Zonneveld, komen al die facetten van de Indische poëzie aan bod. Bekende en onbekende teksten geven samen een veelzijdig beeld van de koloniale samenleving.

Vier eeuwen lang zijn er tussen Noordwest-Europa en Zuidoost-Azië betrekkingen geweest die hun sporen hebben nagelaten. Er is geen familie die niet op de een of andere manier door Insulinde is aangeraakt. Met dit Album van de Indische poëzie gaat een lang gekoesterde wens in vervulling van vele liefhebbers van de cultuur en literatuur van het voormalig Nederlands-Indië en het huidige Indisch Nederland.
In deze bloemlezing krijgt de beeldvorming van Indië, vanaf de VOC-tijd tot heden, gestalte in gedichten, liedjes, cabaretteksten en in allerhande rijmelarij. Bijna alle bekende Nederlandse dichters, ook van wie je dat niet zou verwachten, hebben iets over Indië geschreven.
Met o.a. werk van Willem Bilderdijk, J. Slauerhoff, S. Vestdijk, Leo Vroman, E. du Perron, Multatuli, Vincent Mahieu, Adriaan van Dis, Willem Brandt, Maria Dermoût, Leo Lezer, G.J. Resink, Jef Last, Marion Bloem, Lucebert, Jan Boerstoel, Cola Debrot, Jean Pierre Rawie, Ernst Jansz, Wieteke van Dort, Drs. P en Willem Wilmink. Inclusief cd met een selectie van gedichten, voorgedragen door Willem Nijholt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bert Paasman, Peter van Zonneveld - Album van de Indische poezie