A. van der Woude, R. de Meijer - Radioactiviteit

Schrijver:
Titel: Radioactiviteit
ISBN: 9789076988252
Uitgever: Veen Magazines
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 50,60
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Ruim honderd jaar geleden waren straling en radioactiviteit nog onbekende begrippen. Niemand wist dat ieder levend wezen zich voortdurend voortbeweegt in een bad van onzichtbare straling die overal op en in de aarde aanwezig is en waaraan je niet kunt ontsnappen. Aan deze onbekendheid begon verandering te komen toen in 1895 Wilhelm Conrad Röntgen min of meer per toeval de naar hem genoemde röntgenstraling ontdekte. Een jaar later ontdekte Becquerel eveneens bij toeval radioactiviteit. Hun vindingen luidden een periode in van talrijke ontdekkingen, met als een van de hoogtepunten de formulering van de kwantummechanica.

Dit boek legt uit wat radioactiviteit is, hoe je haar kunt meten en waar ze nuttig kan worden ingezet. Praktische toepassingen in geneeskunde, geologie en sterrenkunde komen aan de orde, evenals het gebruik van straling bij het aanleggen van wegen, bij het opwekken van energie en bij het bepalen van de ouderdom van bijzondere objecten.

Dit boek is geschikt voor iedereen die wil weten wat het verschil is tussen alfa-, bèta-en gammadeeltjes, tussen een geigerteller en een spectrometer, tussen achtergrondstraling en kosmische straling. Maar ook voor hen die willen weten welk effect straling heeft op DNA in cellen en hoe die straling wordt gebruikt bij de behandeling van kanker. Tot slot bevat het alles wat u wilt weten over kernenergie, radioactief afval, de rol van radioactiviteit in de warmtehuishouding van de aarde en de manieren om met straling de ouderdom van gesteenten en voorwerpen te bepalen.

Een rijk geïllustreerd standaardwerk over radioactiviteit.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A. van der Woude, R. de Meijer - Radioactiviteit