Ger Wildering, N.v.t. - Morele vorming in de krijgsmacht

Schrijver:
Titel: Morele vorming in de krijgsmacht
ISBN: 9789460361913
Uitgever: Uitgeverij Damon
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 25,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In deze studie wordt de vraag beantwoord naar de mogelijke bijdrage van de Rooms Katholieke Geestelijke Verzorging aan de morele vorming van militairen, en welke functie en re­levantie die bijdrage heeft voor militair en krijgsmacht. Militairen van de Nederlandse krijgsmacht worden met grote regelmaat ingezet bij internationale vredesmissies. Zij worden geacht overal ter wereld te kunnen werken aan internationale vrede en veiligheid. Inzet bij vredesoperaties kan een confrontatie betekenen met kwesties van het hoe en waarom van geweld, van leven en dood. Militairen kunnen hierbij te maken krijgen met lastige en soms levensbedreigende morele dilemma’s, die vaak raken aan hun persoonlijke levensovertuiging. De keuzes die militairen maken met betrekking tot hun handelen tijdens operationele inzet blijven altijd onvervreemdbaar een eigen morele verantwoordelijkheid van henzelf. Ten opzichte van het eigen geweten is er maar één die verantwoording aflegt, namelijk de militair zelf. Het kunnen dragen van deze verantwoordelijkheid vraagt om morele vorming in de voorbereiding op inzet bij vredesmissies.

De bijdrage van de Diensten Geestelijke Verzorging aan de morele vorming is op te vatten als pastoraal-educatieve begeleiding, zodanig dat de militair als persoon, onder eigen verantwoordelijkheid, een verantwoorde balans vindt tussen zijn godsdienst of levensovertuiging enerzijds en zijn positie, rol en taken anderzijds. Het gaat om een bijdrage die zich richt op de militair als persoon in de context van de militair als professional. Daarmee is het een wederzijds complementaire bijdrage ten opzichte van de morele vorming vanuit de militaire ethiek in Nederland. Deze kan, mag en moet zich namelijk uitsluitend richten op de militair als professional in verband met de scheiding van Kerk en staat en de vrijheid van godsdienst en levensovertuiging.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ger Wildering, N.v.t. - Morele vorming in de krijgsmacht