Jan Wolkers - Turks fruit - AD Nederlandse klassiekers

Schrijver:
Titel: Turks fruit - AD Nederlandse klassiekers
ISBN: 8710114001498
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Turks Fruit is een Nederlandse klassieker geschreven door Jan Wolkers. Het boek vertelt het verhaal van de intense en destructieve liefdesrelatie tussen de kunstenaar Erik en de jonge, sensuele Olga. Het verhaal begint met de ontmoeting tussen Erik en Olga in een trein. Er is meteen een sterke aantrekkingskracht tussen hen en al snel worden ze verliefd.

De relatie tussen Erik en Olga is echter allesbehalve gemakkelijk. Ze hebben te maken met jaloezie, ontrouw en de druk van de maatschappij. Erik is een vrijgevochten kunstenaar die zich niet wil binden, terwijl Olga juist verlangt naar een stabiele relatie. Hun liefde is gepassioneerd en vol lust, maar ook vol pijn en verdriet.

Het boek neemt de lezer mee in de turbulente relatie tussen Erik en Olga. Het is een rauw en eerlijk verhaal, waarin Wolkers geen taboes uit de weg gaat. Hij beschrijft de seksuele escapades van het stel op een expliciete manier, maar weet tegelijkertijd ook de diepere emoties en verlangens van de personages te tonen.

Turks Fruit is niet alleen een liefdesverhaal, maar ook een tijdsbeeld van de jaren zestig en zeventig in Nederland. Het boek speelt zich af in een tijd van maatschappelijke veranderingen en vrijheid. Wolkers weet deze sfeer goed neer te zetten en laat de lezer kennismaken met de kunstwereld, de hippiecultuur en de seksuele revolutie van die tijd.

Het boek is geschreven in een directe en levendige stijl. Wolkers gebruikt veel beeldende taal en schuwt het gebruik van krachtige woorden niet. Zijn beschrijvingen zijn vaak rauw en confronterend, maar tegelijkertijd ook poëtisch en vol passie.

Turks Fruit is een boek dat veel indruk heeft gemaakt op zowel lezers als critici. Het werd in 1969 gepubliceerd en werd al snel een bestseller. Het boek is meerdere malen verfilmd, waarbij de versie uit 1973 onder regie van Paul Verhoeven de bekendste is. Het boek is een klassieker geworden in de Nederlandse literatuur en wordt nog steeds veel gelezen en gewaardeerd.

Kortom, Turks Fruit is een rauw en gepassioneerd liefdesverhaal dat zich afspeelt in het Nederland van de jaren zestig en zeventig. Het boek is geschreven in een directe en beeldende stijl en weet de lezer mee te slepen in de intense relatie tussen Erik en Olga. Het is een klassieker die nog steeds de moeite waard is om te lezen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jan Wolkers - Turks fruit - AD Nederlandse klassiekers