Vincent Freriks 206637, Hans Schlieper 206638 - De Noord-Braban

Schrijver:
Titel: De Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorweg-Maatschappij, de Vlissinger Postroute De geschiedenis van de spoorweg (Londen - Vlissingen) - Boxtel - Gennep - Wesel - (Berlijn), en van de verbinding (Parijs) - Venlo - Wesel - Haltern - (Hamburg)
ISBN: 9789071513657
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Uquilair
Bijzonderheden: Goed, 2008, Gekartonneerd, 304p
Prijs: € 50,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
De Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorweg-Maatschappij, de NBDS, was één van de minst fortuinlijke spoorwegmaatschappijen uit de Nederlandse geschiedenis. De maatschappij exploiteerde de internationale spoorweg van Boxtel via Uden, Kruispunt Beugen, Gennep en Goch naar het Duitse Wesel. De lijn vormde een onderdeel van de belangrijke postverbinding van Londen via Vlissingen en Gennep naar Berlijn.\nHet belangrijke internationale vervoer over de lijn van de NBDS eindigde bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. De NBDS ging in die dagen ten onder. de lijn wist het bestaan nog lange tijd te rekken en speelde een belangrijke rol in de Tweede wereldoorlog. Hierna ging het verder bergafwaarts met de lijn.
Verder lezen

De Slegte uit Almere

zakelijk

Logo De Slegte

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vincent Freriks 206637, Hans Schlieper 206638 - De Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorweg-Maatschappij, de Vlissinger Postroute De geschiedenis van de spoorweg (Londen - Vlissingen) - Boxtel - Gennep - Wesel - (Berlijn), en van de verbinding (Parijs) - Venlo - Wesel - Haltern - (Hamburg)