Cherry Duyns - Armando vs Armando

Schrijver:
Titel: Armando vs Armando
ISBN: 9789078670308
Uitgever: 99 Uitgevers/Publishers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 13,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'Armando vs Armando' toont een representatief overzicht van het meest recente beeldende werk van de veelzijdige kunstenaar Armando (1929). De titel van deze publicatie (en de gelijknamige tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst) verwijst naar de manier waarop Armando zich door middel van zijn recente werk verhoudt tot zijn eigen leven en oeuvre, dat als uitzonderlijk rijk en omvangrijk beschouwd kan worden.
Nog elke dag werkt Armando in zijn atelier - in Amsterdam of in een voormalige kazerne in Postdam, net buiten Berlijn. Ofschoon zijn onderwerpen, thema's en techniek nog steeds hetzelfde zijn, spreekt uit het werk van de afgelopen vijf jaar een zekere bevrijding. Onder de doeken bevinden zich grootse en spannende abstracte studies die lijken te verwijzen naar mysterieuze en hogere zaken die het leven van alledag overstijgen. Tegelijkertijd hebben die bewuste werken aardse titels zoals Blau, Gestrupp (Struikgewas) en Schwarzes Bild. De kleur is daarin - na een zwart-wit-grijze periode - opnieuw door- gebroken; soms in overdadige blauwe en rode monochromen, dan weer verfijnd in relatie tot de bekende zwarte verfstreken.
Filmmaker Cherry Duyns, levensvriend van Armando, heeft speciaal voor deze publicatie minutieus in woord en beeld vastgelegd hoe een schilderij van Armando tot stand komt: van het type kwast en de noodzakelijke koffie tot aan de gasten die in en uit het atelier lopen terwijl de schilder stug doorschildert. Duyns portretteert Armando niet als een mythe, maar als een aardse en hard werkende kunstenaar. Zijn observaties van de scheppende Armando geven inzage in dat magische en ongrijpbare moment waarin een kunstwerk ontstaat.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Cherry Duyns - Armando vs Armando