A. Pavord - De tulp

Schrijver:
Titel: De tulp
ISBN: 9789041406279
Uitgever: Anthos
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 9,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Tulp is geen tuinboek. Het is het verhaal van een bloem die mensen tot waanzin heeft gedreven. Hebzucht, begeerte, leed en toewijding hebben allemaal een rol gespeeld in de ontwikkeling van de tulp van een wilde bloem van de Aziatische steppen tot het over de hele wereld verbreide fenomeen van vandaag de dag. Alleen al de Verenigde Staten importeren elk jaar drie miljard tulpenbollen, Frankrijk en Duitsland zelfs nog meer.
Waarom beheerste de tulp zoveel eeuwen in zoveel landen zoveel levens? De schrijfster, een onverholen tulpofiel, heeft zes jaar naar antwoorden op die vraag gezocht. Geen enkele andere bloem heeft ooit zo'n grote rol gespeeld. Pavord brengt politieke omwentelingen in kaart, werpt licht op sociale gedragingen, en verhaalt van economische bloeiperioden en crises. Dwalend door Azië, India, Rusland en het Ottomaanse Rijk vertelt ze hoe de tulp vanuit Turkije hiernaartoe kwam en heel West-Europa stormenderhand veroverde.
De tulp legde voor sommigen de basis van grote fortuinen, maar was ook de reden van even spectaculaire faillissementen. Miljoenen liefhebbers staren nu met ontzag naar de schitterende bloemstukken die in het begin van de zeventiende eeuw werden geschilderd door meesters als Ambrosius Bosschaert. Maar in de tijd dat ze werden geschilderd, werden deze kunstwerken als goedkope vervanging van de echte bloemen beschouwd. Zelfs Jan Huysum, de grootmeester van de Hollandse bloemschilderkunst, kon zelden meer dan 5000 gulden voor een schilderij vragen, terwijl op een Alkmaarse veiling in 1637 een enkele bol van de tulp 'Admirael Liefkens' voor 4400 gulden van eigenaar wisselde.
De tulp is rijk geïllustreerd, onder meer met werk van Huysum, Bosschaert, Brueghel. Het boek bevat tevens beschrijvingen van tachtig wilde tulpensoorten en honderden tuinvariëteiten. Dit prachtig uitgevoerde en onweerstaanbare boek is voorbestemd een bijbel te worden, een universeel geschenk en een bezit waarin de eigenaar zich voor altijd zal verheugen.
Anna Pavord is tuinjournaliste van The Independent en schrijfster van alom geprezen tumboeken als The Flowering Year en Gardening Companion. Ze schreef twintig jaar lang artikelen voor The Observeren vele bijdragen aan Country Life, Country Living en Elle Decoration. Daarnaast is ze eindredacteur van Gardens Illustrated. Pavord woont in Dorset, Engeland, in een oude pastorie met een grote tuin, waaraan ze al twintig jaar werkt.

'Ik zou geen historicus in binnen- of buitenland weten die ons beter kan rondleiden in de bloementuin.' - de Volkskrant
'ik heb nog nooit zo'n fantastische reeks oude, kleurige tulpenprenten bijeen gezien als in dit prachtig uitgegeven magnum opus van Anna Pavord.' - Vrij Nederland
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A. Pavord - De tulp