Jan Bieleman, Jan Bieleman - Boeren in Nederland

Schrijver:
Titel: Boeren in Nederland
ISBN: 9789085065401
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 40,80
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De kaasmarkt, het oneindige laagland en Frau Antje: iedere buitenlander denkt bij Nederland aan een bloeiende boerennatie. En niet ten onrechte, zoals uit Boeren in Nederland blijkt. Dit boek laat de ontwikkeling van het landbouwbedrijf zien vanaf de middeleeuwen tot nu.

Aan het eind van de twintigste eeuw gold de Nederlandse land- en tuinbouw als de productiefste ter wereld. In Boeren in Nederland beschrijft landbouw-historicus Jan Bieleman hoe een land van steden en industrieën toch bij uitstek een landbouwnatie is gebleven. Hij ruimt daarbij een groot aantal misverstanden uit de weg, zoals het idee dat de boeren vroeger traag en star waren. In plaats daarvan rijst uit dit boek het beeld op van een effectieve landbouwmaatschappij, zeker in vergelijking met omringende landen. Bieleman legt een glashelder verband tussen de verstedelijking, de groeiende welvaart en de landbouw, die daar telkens weer adequaat op in wist te spelen.

Boeren in Nederland. Geschiedenis van de landbouw 1500-2000 is een sterk uitgebreide en geactualiseerde bewerking van Bielemans Geschiedenis van de landbouw in Nederland 1500-1950, dat sinds zijn verschijnen als een standaardwerk geldt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jan Bieleman, Jan Bieleman - Boeren in Nederland