J.G.A. ten Bokum - Jan Brandts Buys

Schrijver:
Titel: Jan Brandts Buys
ISBN: 9789057302367
Uitgever: Walburg Pers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Nederlandse componist Jan Brandts Buys (1868-1933) schreef muziek voor een breed publiek, maar succes oogstte hij vooral buiten zijn eigen land. In deze kleurrijke biografie ontrukt musicoloog Jan ten Bokum de componist Brandts Buys aan de vergetelheid.
Een componist spreekt vooral via de muziek. Veel aandacht gaat dan ook uit naar de werken van Brandts Buys. Met name de kamermuziek en opera's, zoals zijn bekendste komische opera 'Die Schneider von Schönau', zijn rijk geïllustreerd met voorbeelden. De heldere uitleg van muzikaal jargon maakt dit boek voor iedereen toegankelijk.
De levenswandel van Brandts Buys voert van zijn geboortestad Zutphen via Frankfurt, het bruisende Wenen, waar traditionele en progressieve stromingen in de muziek tegen elkaar opbotsen, naar Salzburg en het rustige Dubrovnik. We leren niet alleen de mens achter de componist kennen - een introverte man, die zijn onzekerheid achter een façade van grand seigneur van de belle époque verbergt. Dit boek schetst ook een interessant sfeerbeeld van het culturele leven in Europa rond het fin de siècle.

Dr. Jan ten Bokum (1942) studeerde muziekwetenschap en piano en promoveerde in 1972 op een proefschrift over de Nederlandse componist Johannes Gijsbertus Bastiaans en de Nederlandse Bachrenaissance in de 19de eeuw. Van zijn hand verscheen een boek over Muziek in de IJsselsteden en diverse artikelen in vakbladen en muziekencyclopedieën.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J.G.A. ten Bokum - Jan Brandts Buys