Louis Pirenne - De Archivaris Vertelt

Schrijver:
Titel: De Archivaris Vertelt
ISBN: 9789087300227
Uitgever: Veerhuis
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 16,85
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Archivaris Vertelt 1e druk is een boek van Louis Pirenne uitgegeven bij Veerhuis. ISBN 9789087300227

Een leven vol geschiedenis. Iedereen die een zekere leeftijd heeft bereikt kan hierover verhalen, maar weinigen zo professioneel als Louis Pirenne (Tilburg 1924). Hij studeerde geschiedenis in Nijmegen en Fribourg en was vanaf 1948 werkzaam op het stadsarchief van s-Hertogenbosch, de stad waar hij de rest van zijn leven zou blijven wonen. In 1954 werd hij benoemd tot stadsarchivaris. In 1963 maakt hij de overstap naar het Rijksarchief in Noord-Brabant en was hij verantwoordelijk voor de nieuwe huisvesting in de Bossche citadel.

Daarnaast was Louis Pirenne volop maatschappelijk actief, onder meer in kringen van het Provinciaal Genootschap voor Kunsten en Wetenschappen en de colloquia gewijd aan De Brabantse Stad . Hij stond op de bres voor het behoud van de provincie Noord-Brabant in zijn huidige omvang in de actiegroep (Noord-)Brabant E n .

Louis Pirenne plaatst zijn levensverhaal in de context van zijn familiegeschiedenis, met vele banden in Belgi , waarin tevens de loop van de wereldgeschiedenis in de negentiende en twintigste eeuw wordt weerspiegeld.

De archivaris vertelt is kortom een document humain over zowel geschiedenis als geschiedbeoefening in Noord-Brabant vanuit het perspectief van een betrokken ooggetuige.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Louis Pirenne - De Archivaris Vertelt