Kader Abdolah - vod BT 2009 Het huis vd moskee

Schrijver:
Titel: vod BT 2009 Het huis vd moskee
ISBN: 9789034561190
Uitgever: Kader Abdolah
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 9,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Het huis van de moskee' is een roman geschreven door Kader Abdolah. Het verhaal speelt zich af in Iran, in de periode van 1969 tot 1986, en volgt het leven van de familie Sadiqi.

Het verhaal begint in de stad Senedjan, waar Aga Djan, het hoofd van de familie, de leiding heeft over de moskee. Hij is een gerespecteerde man in de gemeenschap en wordt gezien als een voorbeeldige moslim. Aga Djan is een traditionele man die vasthoudt aan de oude waarden en tradities van de Islam.

Het huis van de moskee is niet alleen een religieus centrum, maar ook een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Het is een plek waar mensen samenkomen om te bidden, te discussiëren en nieuws uit te wisselen. Het huis van de moskee is een symbool van eenheid en gemeenschap.

Het verhaal neemt een dramatische wending wanneer de Islamitische Revolutie in Iran plaatsvindt. De nieuwe fundamentalistische regering onder leiding van Ayatollah Khomeini begint de oude tradities en waarden van de Islam op te leggen aan de bevolking. Aga Djan en zijn familie worden geconfronteerd met de harde realiteit van de revolutie en de gevolgen daarvan voor hun leven.

Terwijl de politieke situatie in Iran verslechtert, wordt het huis van de moskee een doelwit van de fundamentalisten. De moskee wordt gesloten en Aga Djan en zijn familie worden gedwongen om ondergronds te leven. Ze moeten hun geloof en tradities in het geheim voortzetten, terwijl ze constant op hun hoede moeten zijn voor de gevaren van de revolutionairen.

Het boek beschrijft niet alleen de politieke en religieuze veranderingen in Iran, maar ook de persoonlijke strijd van Aga Djan en zijn familie. Ze worden geconfronteerd met verlies, verdriet en angst, maar blijven vasthouden aan hun geloof en de hoop op een betere toekomst.

'Het huis van de moskee' is een meeslepende roman die de lezer meeneemt naar het Iran van de jaren zeventig en tachtig. Het boek biedt een diepgaand inzicht in de Iraanse cultuur, tradities en de impact van de Islamitische Revolutie op het dagelijks leven van de mensen.

Kader Abdolah weet met zijn levendige schrijfstijl en gedetailleerde beschrijvingen de lezer te betrekken bij het verhaal. Hij creëert een sfeer van spanning en onzekerheid, maar ook van hoop en veerkracht.

'Het huis van de moskee' is een indrukwekkend boek dat niet alleen een historisch en politiek perspectief biedt, maar ook een intiem portret schetst van een familie die vecht voor hun geloof en identiteit in een veranderende wereld. Het is een aanrader voor lezers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en cultuur van Iran, maar ook voor liefhebbers van meeslepende familiedrama's.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kader Abdolah - vod BT 2009 Het huis vd moskee