Loek Dekker & Dick Snijders - Dekker, Loek & Snijders, Dick-Het

Schrijver:
Titel: Dekker, Loek & Snijders, Dick-Het conscriptieoproer in Oud-Beijerland
ISBN: 9789082174007
Uitgever:
Bijzonderheden: Het conscriptieoproer in Oud-Beijerland, bronnenstudie van Loek Dekker en Dick Snijders over het oproer van 21 februari 1812 in Oud-Beijerland. De Hoeksche Waarders, gewapend met stokken en hooivorken, wilden met dit oproer de verplichte loting vo...
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Het conscriptieoproer in Oud-Beijerland, bronnenstudie van Loek Dekker en Dick Snijders over het oproer van 21 februari 1812 in Oud-Beijerland.
De Hoeksche Waarders, gewapend met stokken en hooivorken, wilden met dit oproer de verplichte loting voor het leger van Napoleon, desnoods met geweld, verhinderen.
Het is zondag 21 februari 1813: Een grote menigte is bijeengekomen op 'de Dijk' in Oud-Beijerland. De Hoeksche Waarders zijn gewapend met stokken en hooivorken. Ze willen de verplichte loting voor het leger van Napoleon, desnoods met geweld, verhinderen. Niemand van hem mag opgeofferd worden voor de keizer. Er staan gendarmes en een eenheid soldaten voor het Raadhuis opgesteld. Is een gewelddadig treffen onvermijdelijk?
Waarom is deze situatie ontstaan en hoek loopt het af?
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Loek Dekker & Dick Snijders - Dekker, Loek & Snijders, Dick-Het conscriptieoproer in Oud-Beijerland