Jonathan Edwards - Edwards, Jonathan-Geen geloof zonder gevoel

Schrijver:
Titel: Edwards, Jonathan-Geen geloof zonder gevoel
ISBN: 9789023903741
Uitgever:
Bijzonderheden: Geen geloof zonder gevoel is een verkorte uitgave van het beroemde werk van Jonathan Edwards: Religious Affections.  Jonathan Edwards (1703-1758) wordt door velen gezien als dé theoloog van de opwekking. Hij was een origineel en geniaal denker ...
Prijs: € 9,50
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Geen geloof zonder gevoel is een verkorte uitgave van het beroemde werk van Jonathan Edwards: Religious Affections. 
Jonathan Edwards (1703-1758) wordt door velen gezien als dé theoloog van de opwekking. Hij was een origineel en geniaal denker en behoort zonder meer tot de grootste godgeleerden die Amerika heeft voortgebracht. Theologisch stond hij in de puriteinse traditie. Naast een groot theoloog was Edwards ook een bekwaam pastor. Hij hield van mensen en had inzicht in wat om kan gaan in het hart van een mens. In dit boek vloeien theoloog en pastor naadloos in elkaar over.
Op overtuigende wijze toont de auteur aan dat echt geloof nooit buiten het gevoelsleven om gaat. Sterker nog, dat er van echt geloof geen sprake kan zijn wanneer onze gevoelens buiten spel blijven. Dit neemt niet weg dat gevoel ook een verkeerde rol kan spelen, met name in tijden van opwekking kunnen gevoelens tot grote verwarring leiden. Belangrijk is 'de geesten te beproeven of ze uit God zijn'. Hierbij wil jonathan Edwards helpen.
Hoewel hij zijn boek schreef tijdens de Amerikaanse opwekking in de achttiende eeuw, heeft het nog niets aan actualiteit ingeboet. juist in deze tijd, waarin het gevoel weer een grote plaats krijgt, is een evenwichtig bijbels geluid van groot belang.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jonathan Edwards - Edwards, Jonathan-Geen geloof zonder gevoel