Hella S. Haasse - Haasse, Hella S.-Oeroeg

Schrijver:
Titel: Haasse, Hella S.-Oeroeg
ISBN: 9789059651005
Uitgever:
Bijzonderheden: Oeroeg van Hella S. Haasse is de historie van een Indonisische jongen,  die met het zoontje van een Nederlandse administrateur opgroeit in Nederlands-Indië.  'Oeroeg was mijn vriend.' Zo begint het aangrijpende verhaal van de vriendschap tussen...
Prijs: € 3,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Oeroeg van Hella S. Haasse is de historie van een Indonisische jongen,  die met het zoontje van een Nederlandse administrateur opgroeit in Nederlands-Indië. 
'Oeroeg was mijn vriend.' Zo begint het aangrijpende verhaal van de vriendschap tussen een Indonesische jongen en de zoon van een Nederlandse administrateur in het Nederlands-Indië van voor de Tweede Wereldoorlog. Geleidelijk groeien de twee jongens uit elkaar. Wanneer de Nederlandse jongen na een studie in Delft terugkeert in het Indië dat nog net geen Indonesië is geworden, blijkt hun verwijdering te zijn uitgegroeid tot een kloof. Oeroeg heeft gekozen: voor zijn eigen volk en tegen de Nederlanders, dus ook tegen zijn vriend. Geschokt vraagt die zich af of hij voorgoed een vreemde zal zijn in het land van zijn geboorte.
Hella S. Haasses beroemde prozadebuut Oeroeg verscheen in 1948 als Boekenweekgeschenk, werd meer dan vijftig keer herdrukt en is in elf talen vertaald.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hella S. Haasse - Haasse, Hella S.-Oeroeg