Wilhelmus Schortinghuis - Schortinghuis, Wilhelmus-Het innige C

Schrijver:
Titel: Schortinghuis, Wilhelmus-Het innige Christendom
Uitgever:
Bijzonderheden: Het innige Christendom tot overtuiginge van onbegenadigde, bestieringe en opwekkinge van begenadigde zielen, in deszelfs allerinnigste en wezentlijkste deelen gestaltelik en bevindelijk voorgesteld in eenige zamenspraken door Wilhelmus Schorting...
Prijs: € 25,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Het innige Christendom tot overtuiginge van onbegenadigde, bestieringe en opwekkinge van begenadigde zielen, in deszelfs allerinnigste en wezentlijkste deelen gestaltelik en bevindelijk voorgesteld in eenige zamenspraken door Wilhelmus Schortinghuis, in leven Bedienaar des Heiligen Evangeliums in Midwolda.
Wilhelmus Schortinghuis (1700-1750) was een Nederlandse gereformeerde predikant. Hij is vooral bekend geworden door zijn stichtelijke boek Het innige christendom (1740) en de door hem daarin geformuleerde "vijf nieten": ik wil niet, ik kan niet, ik weet niet, ik heb niet en ik deug niet, waarmee hij wilde duidelijk maken dat een mens niets kon bijdragen aan zijn behoud.
Edoch, hij betoogt dat in Christus hij wel wil, kan, weet, heeft en deugt. 
Schortinghuis' theologie heeft een duidelijke mystieke inslag. Hij wordt beschouwd als vertegenwoordiger van de late fase van de Nadere Reformatie, die vaak als gereformeerd piëtisme wordt aangeduid.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wilhelmus Schortinghuis - Schortinghuis, Wilhelmus-Het innige Christendom