John Bradley - Bradley, John-De Russische Revolutie

Schrijver:
Titel: Bradley, John-De Russische Revolutie
ISBN: 9789061134008
Uitgever:
Bijzonderheden: De Russische Revolutie van John Bradley is een lees- en kijkboek over deze gebeurtenis n 1917 die werd gevolgd door een bloedige burgeroorlog. Dit resulteerde in de vestiging van het eerste communistische regime in de wereld. Imposante persoonlij...
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
De Russische Revolutie van John Bradley is een lees- en kijkboek over deze gebeurtenis n 1917 die werd gevolgd door een bloedige burgeroorlog.
Dit resulteerde in de vestiging van het eerste communistische regime in de wereld. Imposante persoonlijkheden, politieke intriges, corruptie tot in de hoogste kring, militaire interventies van buitenaf en oorlog in een grote verhouding vertellen het verhaal van de geschiedenis van de revolutie. Op levendige en heldere wijze wordt het groeiende verzet tegen de tsaristische macht van de dynastie der Romanovs beschreven, van de revolutie in 1905 tot de Eerste Wereldoorlog. De opstand in 1917 en de burgeroorlog worden uitgebreid behandeld, terwijl de laatste hoofdstukken gaan over de politieke en economische crises die uitbraken na de zege van de bolsjewieken.
De teksten in het boek worden ondersteund door overzichtelijke kaarten en meer dan tweehonderd illustraties, vooral in zwart-wit. Zo ontstaat een omvangrijk beeld van hoe de Sovjet-Unie is ontstaan.
Dr. John Bradley is geboren in Tsechoslowakije waar hij tot 1949 gevangen zat. Hij vluchtte naar Engeland nadat hij ontsnapte uit een communistisch kamp. Hij heeft geschiedenis gestudeerd aan de University of Cambridge en werd vervolgens een erkend specialist in de historie van Midden- en Oost-Europa. Hierover heeft hij vele boeken geschreven. Ook werkte hij samen met de Duitse overheid aan een internationaal rapport over oorlogsmisdaden gepleegd tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

John Bradley - Bradley, John-De Russische Revolutie