Ds. M. van Kooten - Kooten, Ds. M. van-De vier mannen van Heide

Schrijver:
Titel: Kooten, Ds. M. van-De vier mannen van Heidelberg
ISBN: 9789033634239
Uitgever:
Bijzonderheden: De vier mannen van Heidelberg van ds. M. van Kooten gaat op eenvoudige wijze in op de totstandkoming van dit gereformeerde belijdenisgeschrift, de Heidelbergse Catechismus.  Op 19 januari 2013 was het 450 jaar geleden dat Frederik III van de Pals...
Prijs: € 3,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
De vier mannen van Heidelberg van ds. M. van Kooten gaat op eenvoudige wijze in op de totstandkoming van dit gereformeerde belijdenisgeschrift, de Heidelbergse Catechismus. 
Op 19 januari 2013 was het 450 jaar geleden dat Frederik III van de Pals zijn voorwoord schreef op de Heidelbergse Catechismus, die enkele weken later van de drukpers kwam en niet lang daarna ook in een Nederlandse vertaling op de markt kwam. 
De bekendste figuren die bij de totstandkoming van de Heidelbergse Catechismus betrokken zijn geweest worden voor het voetlicht gehaald: Keurvorst Frederik III van de Pals, Zacharius Ursinus en Caspar Olevianus. Ze zijn in een Engelse beschrijving van de Heidelberger wel eens genoemd ‘the prince, the professor en the preacher’. De bekendste Nederlandse vertaler Petrus Datheen is in dit boekje niet vergeten. 
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ds. M. van Kooten - Kooten, Ds. M. van-De vier mannen van Heidelberg