Th. C. Vriezen en A.S. van der Woude - Vriezen, Th. C. en Woude

Schrijver:
Titel: Vriezen, Th. C. en Woude, A.S. van der-Literatuur van Oud-Israël
ISBN: 9060772474
Uitgever:
Bijzonderheden: Literatuur van Oud-Israël door dr. Th.C. Vriezen met medewerking van Dr. A.S. van der Woude, eerder verschenen onder de titel: Oud-Israëlitische geschriften. Dit boek bevat een uitgebreide inleiding in het Oude Testament. Vanaf 1948 verscheen he...
Prijs: € 8,50
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Literatuur van Oud-Israël door dr. Th.C. Vriezen met medewerking van Dr. A.S. van der Woude, eerder verschenen onder de titel: Oud-Israëlitische geschriften.
Dit boek bevat een uitgebreide inleiding in het Oude Testament. Vanaf 1948 verscheen het als `Oud-Israëlitische geschriften` van prof. Dr. Th.C. Vriezen en werd keer op keer herdrukt, in 1961 onder de titel `De literatuur van Oud-Israël`. A.S. van der Woude voegde er in 1973 een uitvoerig deel over de geschriften van het vroege jodendom aan toe.
De eerste druk van de Oud-Israelitische geschriften, geschreven door de toenmalige Utrechtse oudtestamenticus, verscheen in 1948. Hij richtte zich daarbij zowel op de beginner als op de professionele gebruiker.
Na die eerste druk is het boek steeds aangevuld met nieuwe gegevens. De tweede druk [1961] kreeg de titel `De literatuur van Oud-Israel`; vanaf de vierde druk in 1973 bevat het boek ook een hoofdstuk over de geschriften van het vroege jodendom, geschreven door Vriezens opvolger A. van der Woude, waarin deze aandacht schenkt aan Apocriefen, Pseudepigrafen en Dode-Zeerollen.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Th. C. Vriezen en A.S. van der Woude - Vriezen, Th. C. en Woude, A.S. van der-Literatuur van Oud-Israël