Helga Deen - Dit Is Om Nooit Meer Te Vergeten

Schrijver:
Titel: Dit Is Om Nooit Meer Te Vergeten
ISBN: 9789050188418
Uitgever: Uitgeverij Balans B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'Lieve, lieve jongen laat je gedachten en verlangens de mijne kruisen…,' schrijft Helga Deen op 8 juli 1943 in een brief aan haar vriend Kees. Het zijn haar laatste woorden vanuit kamp Westerbork, vlak voordat zij in Sobibor vermoord wordt.
Helga Deen hield een dagboek bij in kamp Vught, een aangrijpende en ontroerende getuigenis van het dagelijks leven in een concentratiekamp. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen liefde en afkeer, tussen wanhoop en optimisme. Plotseling beroofd van alles wat haar vertrouwd was schrijft ze op indrukwekkende wijze hoe ze zo waardig en bezield mogelijk probeert te leven.
Meer dan zestig jaar later zijn Helga's dagboek en brieven teruggevonden in een schooltas, door de zoon van de vriend van wie ze zo hartstochtelijk hield. De internationale pers verzamelde zich in Tilburg toen bekend werd dat het Regionaal Archief Helga Deens nalatenschap in beheer had genomen. Het archief heeft dagboeken en brieven met de uiterste zorg omgeven, historisch onderzoek laten doen en ten slotte het manuscript aan uitgeverij Balans ter publicatie aangeboden. Er dringen zich vergelijkingen op met Anne Frank en Etty Hillesum, maar toch is ondanks wellicht eenzelfde compassie en houding, hier een heel eigen stem hoorbaar: intens, lyrisch, wanhopig, geërgerd, bang soms, maar tot het laatst vitaal.
Dagboek en brieven van Helga Deen werden getranscribeerd en van noten voorzien door Rob Tempelaars. De historicus Ronald Peeters schreef een nawoord over Tilburg en Helga Deen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Helga Deen - Dit Is Om Nooit Meer Te Vergeten